GündemHayatManşet

Şadan Hoca Vefat Etti

Kabaağaçlı'nın Manevi Oğlu Hayatını Kaybetti

 

Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Gökovalı’nın ölümü Ege’de büyük üzüntü yarattı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Şadan Gökovalı, hayatını kaybetti. Gökovalı’nın ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri derin üzüntü yaşadı. ‘Halikarnas Balıkçısı’ mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Azra Erhat’ın manevi oğlu olan gazeteci, araştırmacı, şair, yazar, rehber, eğitimci Prof. Dr. Gökovalı, 2002 yılında profesör olarak Ege Üniversitesi’nde sonra Yaşar Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan Gökovalı, Türkiye’de kültür turlarının başlatıcılarından oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz yıl Şadan Gökoavalı’yı evinde ziyaret etmişti.  Prof. Dr. Gökovalı, Cevat Şakir’in el yazısı notlarını sergilenmesi için Başkan Aras’a teslim etmişti. Bodrum Deniz Müzesinde özel bir köşe oluşturan Başkan Ahmet Aras, teslim aldığı hazinenin sergilenmesini sağlamıştı. Gökovalı’nın vefatından derin üzüntü duyan Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesabından, “Şadan hoca, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle ardında silinmez izler bırakan kıymetli bir kültür hazinesiydi. Denizcilik Müzemize emanet ettiği Balıkçımızın el yazmaları, ilelebet kentimizin belleğine ışık tutmaya devam edecek. Aydınlanma önderi, duayen gazeteci Şadan Gökovalı’ya Allah’tan rahmet, sevenlerine ve Bodrumumuza başsağlığı dilerim.” paylaşımımda bulundu.

Gökovalı’nın cenazesinin Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu