GündemManşetSpor

LİGİN İLK YARISINI LİDER TAMAMLADILAR

IMG_9759Bodrum’un potalardaki gururu Kırçiçeği Bodrum Basketbol Kulübü, ligin ilk yarısının son maçında rakibine şans tanımadı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde 17 haftadır gösterdiği başarılı oyunuyla sadece bir maç kaybeden Kırçiçeği Bodrum Basketbol Takımı, ilk yarının son maçını Elazığ İl Özel İdare ile kendi evinde oynadı.

Maç öncesinde Kulüp Başkanı Yiğit Özmen ve Kulüp menajeri Umut Lafatan, Halen Elazığ İl Özel İdare antrenörü olan Kırçiçeği Bodrum Basketbol’un da eski antrenörlerinden Derya Özyer ve eski oyunculardan Gamze Türkoğlu’na birer çiçek takdim ederek, maçta başarılar dilediler.

Hava atışıyla başlayan maçta topu ilk kazanan ve ilk basketi atan taraf Kırçiçekleri oldu. İlk yarısı oldukça çekişmeli geçen maçta Kırçiçekleri Rakibi ile başabaş mücadele etti. Maç boyu her iki takımın oyuncularının büyük mücadele gösterdiği karşılaşmada Kırçiçeği Bodrum Basketbol Kulübü ilk yarıyı 30-25 önde kapatan taraf oldu.

Maçın ikinci yarısında oyuna hızlı başlayan Kırçiçekleri rakibinin güçlü savunmasını kırarak, arka arkaya ataklarını sayıya çevirince, aradaki farkı da açmaya başladı. Maç boyu direnen rakibine geçit vermeyen Kırçiçeği Bodrum Basketbol Takımı, maçın son düdüğünde 75-53 galip olarak ligin ilk yarısını da tamamlamış oldu.

Maçta 45 numaralı formasıyla takımına 27 sayı ve 11 ribaunt kazandıran Sasha Samolia Goodlet maçın yıldız oyuncusu olurken, 15 sayı, 5 ribaunt ve 6 asist ile Harika Gözde Eldaş onu takip eden oyuncu oldu.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kırçiçeği Bodrum Basketbol Antrenörü Murat Alkaş, söze takım oyuncularına teşekkür ederek başladı. Elazığ İl Özel İdare takımının yaptığı ara transferlerle oldukça iyi bir takım haline geldiğini belirten Alkaş, ligin ikinci yarısında Elazığ İl Özel İdare’nin ligin seyrini değiştirecek güce sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Elazığ İl Özel İdare Antrenörü Derya Özyer de yaptığı açıklamada, “Henüz çok yeni bir araya gelmiş bir takımız. Yaptığımız transferlerle oldukça güçlü bir takım haline geldik. Bir araya gelişimizin dördüncü gününde böyle güçlü bir rakiple maç yaptık. İlk oldukça iyi mücadele ettik ama ikinci yarı dağıldık. Ama dediğim gibi henüz çok yeni bir takımız. Hazırlıklarımız tam değil. Ligin ikinci yarısında zirveyi zorlayacak kadar güçlüyüz. Hedefimiz, çıkan iki takımdan biri olmak. Oyuncularımı ve Kırçiçeği Bodrum Basketbolu tebrik ederim.” dedi.

Bir sonraki mücadelesini Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı spor Salonu’nda saat 15.00’te gerçekleştirecek olan Kırçiçeği Bodrum Basketbol Kulübü, TKBL ikinci yarı ilk maçını Edremit Bld. Güre Spor ile oynayacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu