GündemManşetSağlık

SAĞLIK İÇİN…HEPİMİZ İÇİN…

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen koronavirüs denetimi Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında il genelinde yapıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon, temizlik ve mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının sağlanması amacıyla il genelinde oluşturulan ekiplerce başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar gibi yeme-içme ve eğlence yerleri olmak üzere konaklama tesisleri, AVM’ler, pazar yerleri, kahvehane, çay bahçesi, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, ticari taksiler, park ve piknik alanları gibi birçok noktada maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirildi.

‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla yapılan denetimler de Orhan Tavlı Koronavirüs ile mücadelede işletme sahiplerine düşen sorumluluğu hatırlatarak, tedbirler konusunda bilgilendirici ve rehberlik edici uyarılarda bulundu.

İl genelinde vatandaşların büyük oranda kurallara riayet ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı, vatandaşlardan ve iş yeri sahiplerinden temizlik, maske ile sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirlere riayet etmelerini sürdürmelerini istedi.

Muğla şehirlerarası otobüs terminalinde yaptıkları denetimlerde vatandaşlarımızı maske, mesafe ve temizlik konusunda duyarlı olmaya davet ettiklerini belirten Vali Orhan Tavlı, “Koranavirüs salgınıyla mücadele amacıyla alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, gerek işletme sahiplerinin ve hizmet sağlayıcıların gerekse vatandaşlarımızın bilinçlendirilmelerini ve kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla il genelinde denetimler kesintisiz ve süreklilik teşkil edecek şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

Bu zorlu sürecin sağlıklı ve güvenli bir şekilde atlatılabilmesi için vatandaşların alınan tedbirlere riayet etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Orhan Tavlı, denetimler sırasında kurallara uymayan vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını, ısrarla uyarılara riayet etmeyen vatandaşlara ise cezai işlem uygulandığını söyledi.

Denetlemeleri sırasında Vali Orhan Tavlı’ya Vali Yardımcısı Vekili/ Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız eşlik etti.

malatya escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu