GündemHayatManşetSağlık

MAVİ’DEN MASKE-MESAFE UYARISI

 

Bodrum’da yaşayan 12 yaşında Mavi Bulut, yaptığı çizimle pandemi sürecinde maske ve mesafe duyarlılığına dikkat çekti. Mavi’nin çizdiği resim Bodrum’un en işlek caddelerindeki reklam panolarında yer alıyor.

Ortaokul öğrencisi Mavi, rengarenk boyalarının yanı sıra tableti ile resim çizerek sosyal mesajlar veriyor. Anaokulu günlerinden bu zamana kadar öğretmenlerinin ve ailesinin desteği ile resim çizip küçük çapta sergiler açan Mavi, son yaptığı çizimle Bodrum’da dikkatleri üzerine çekti.

Salgın tedbirleri kapsamında maske ve mesafenin öneminden yola çıkan genç ressam, Bodrum Kalesi ve beyaz evlerin bulunduğu sahilde duran, begonvillerle sarılı maskeli küçük kız resmine “maskeni tak, mesafeni bırak, kendini koru, Bodrum’u koru” yazısı ekledi. Salgın günlerinde toplumun duyarlılığını arttırmak amaçlı yapılan resim, sosyal medyada büyük ilgi görünce, belediye tarafından da şehrin en işlek caddelerindeki reklam panolarına asıldı. Mavi Bulut imzalı resim sosyal medya hesaplarında da binlerce beğeni aldı.

Anaokulundan bu yana resim çizdiğini dile getiren Mavi Bulut, şunları söyledi:

“Evde normalden daha çok zamanım oluyor. Resim daha çok çiziyorum çünkü daha çok boş zamanım oluyor. Derslerim oluyor, ödevlerim oluyor bazen daha. Şu anda tatildeyiz ama. Çizmeye anaokulunda başladım, öğretmenlerim çok destek oldu bana, resim öğretmenlerim, diğer öğretmenlerim hep arkamda durdular. Bu şu an ki okulumda da sergiler açtım daha önce okulumda yarışmalara katıldım, ödüller kazandım. Bu resmi yaparak da insanlara belki maske takmaları için bir mesaj vermek istedim. Onlara bir katkı sağlamak istedim bir mesaj vermek istedim. Ben geçen sene de bir Bodrum resmi çizmiştim. Bu senede bir resim çizmek istedim. Düşündüm bu sene nasıl olurdu bodrum diye ve maskeli sosyal mesafeli bir mesaj içeren bir resim çizmek istedim. Öyle başladı.”

Maske takmayanların kendilerinin ve diğer insanların sağlıklarını tehlikeye attığını söyleyen Bulut, “Önce kendi sağlıklarını, sonra etrafındaki kişilerin sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Bu yüzden hepimizin maske takması lazım. Bodrum güzel bir yer, güzel bir şekilde tatil yapmak için, güzel bir şekilde restoranlara gidebilmek için kurallara uyarak maskemizi takmamız lazım.”

Mavi Bulut’un annesi Evrim Bulut ise kızının çalışmalarıyla ilgili duygularını “Ben yeni neslin bilincine ve onların öngörüsüne vizyonuna çok güveniyorum. Dolayısıyla, böyle zor günlerde onlarında bize öncülük etmesi ve bir takım benimsenmesi gereken kurallarda bizden önce ve bizden daha vizyoner bir şekilde ortalığa düşmeleri hoşuma gidiyor” sözleriyle dile getirdi.

Baba Özkan Bulut ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

“Gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri çok hoşuma gidiyor. Özellikle yetkinliğimiz olduğunu hissettikleri şeylerde ve bunu yaparken özellikle bir sorumluluk hissetmeleri. Hem kendileri ile hem aileleri ile hem de toplumla, yaşadığı yerle sorumluluk hissetmeleri. Dolayısıyla çok mutluyuz, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Biz her türlü, kendini gerçekleştirmesinde, sürdürülebilir her şeyde onun yanında olacağız. Seçimleri nereye gider resim üzerine mi olur, sanat üzerine mi olur ama hep istediğimiz kendini gerçekleştirmesi. Tabi ki desteğimiz devam edecek.”

 

sinop escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu