ÇevreGündemManşet

KÜDÜR’DEKİ SON YAPILAŞMA YIKILIYOR

“Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edildikten sonra Bodrum Belediyesi ilgili birimleri tarafından hukuki işlemleri tamamlanan yapılaşmaların kaldırılmaya başlandığı Küdür Yarımadasında son kalan işletmeye ait yıkım çalışmaları da başlatıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve sivil inisiyatiflerin gayretleriyle “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil ve ilan edilen Yalıkavak Küdür Yarımadası’nın doğal haline kavuşması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Nisan ayı sonralarında tahliye ve yıkım işlemlerin başlatıldığı ancak alınan yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle çalışmalara ara verilen Doğal Sit Alanı olan Küdür Yarımadası’ndaki son plaj işletmesi için yasal süreç tamamlandı.

Önceki gün sabah saatlerinden itibaren Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri gözetiminde, işletme sahipleri tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. 350 metrekaresi ahşap iskele olmak üzerek yaklaşık bir dönümlük alanda faaliyet gösteren plaj işletmesinin yıkım işlemlerinin yaklaşık 10 gün kadar süreceği ve akabinde bölgenin doğal görünüme kavuşturulması için çalışılacak.

Küdür ile ilgili kararın Resmi Gazete’de ilan edilmesiyle birlikte, bölgedeki beach’lerden bir diğeri şubat ayında kaldırılmıştı.

www.escortperl.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu