Manşet

PET ŞİŞLERDENDEN HEYKEL YAPTILAR

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında TED Bodrum Koleji öğrencileri, pet şişelerden tarantula ve zürafa heykelleri yaptılar.

Sabah saatlerinde Midtown AVM içerisindeki Mi Gallery’de gerçekleşen etkinlikte MAS Atölyeleri bünyesindeki “Kraft Güzel Sanatlar” sanatçıları ile öğrenciler “geri dönüşüm” yaparak biriktirdikleri binlerce pet şişeyi dev hayvan heykellerine dönüştürmek için kolları sıvadılar. Gün boyunca eğitmenler eşliğinde yoğun çalışma yapan öğrenciler, pet şişelerden tarantula ve zürafa heykelleri yaptılar.Heykeller, daha sonra AVM içerisinde sergilendi.

TED Bodrum Kolej,Fazilet Balcı, etkinlikle ilgili Kent Haber’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Çevre bilincini geliştirmek adına bu etkinlikten katılım daveti aldık. Öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk projesinde sanat eseri oluşturup, farkındalık yaratmak amacıyla geldik. Topladığımız binlerce pet şişeden kocaman hayvan heykelleri yapıyoruz. Aslında bir sanat eseri yaparak insanlarda çevre bilinci kazandırmak ve buna dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü sanat evrensel ve çok geniş bir dildir.

MAS Atölyeleri içerik yönetmeni Ayşegül Akyüz ise TED Bodrum Koleji ile ortak bir proje yaptıklarına işaret ederek şunları dile getirdi:

“Şu anda bulunduğumuz bina Midtown AVM’nin yeni marka binası. MAS atölyeleri ve Mi Gallery’nin olduğu yer. Biz bugün TED Bodrum Koleji ile işbirliği yapıyoruz. Amacımız 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası’nda insanlara dokunacak bir çalışma yapmak. Bunun için de bu işbirliğini yaptık. TED Bodrum Koleji’neki bütün öğrencilerden pet şişe toplamalarını istedik. Öğrenciler bir ay boyunca pet şişe topladılar ve bugün o pet şişelerle dev heykel yapacaklar. Heykelleri yaparken öğrencilere “Kraft Güzel Sanatlar”dan Sevcan Hanım eşlik ediyor. Yapılan heykeller de AVM içerisinde bir ay boyunca çevre bilinci oluşturmak adına sergilenecek.”

Etkinlik kapsamında öğrenciler, çevre bilincinin yanı sıra; hem kendi heykellerini yaparak yaratıcılıklarını geliştirdiler hem de takım çalışmasının önemini deneyimleme fırsatı yakaladılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu