ÇevreManşet

Mavi Hizmet 1 görev Başında

38 bin Poşet Atık Topladı

 

Bodrum ve Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atıkları toplamak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası bünyesinde, Başkan Tamer KIRAN’ ın destekleri ile 2019 sezonunda hizmete alınan Mavi Hizmet 1 (eski adı Riva Hizmet-1) isimli atık alım gemimizle, 2019 ve 2022 yılları arasında 37.971 poşet çöp toplandı ve toplanan atıklar mahallinde ayrılarak geri dönüşüme kazandırıldı. 10 Ton evsel katı atık alım kapasitesi ile T.C. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce atık alım gemisi lisans belgesi düzenlenmiş olup, faaliyete başladığından bu yana ücretsiz bir şekilde gerek teknelerden gerekse kıyılardan atık topluyor.

2023 yılında, denizlerimizin temizliği ve sürdürülebilir deniz turizminin devamlılığı misyon ve vizyonuyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubemizin girişimleri ile “Mavi Hizmet 2” atık alım gemisi, aynı yeterliliklerle tekrar ilgili kurumdan atık alım lisansını almış olmakla beraber, geleceğimizin ve yıllardır bölgemizin sosyo-ekonomik yapısının en temel taşı olan denizlerimizin temiz tutulması için “Mavi Hizmet 1” gemimiz ile herhangi bir kar amacı gütmeden ücretsiz bir şekilde Bodrum civarı koylar ve Gökova Körfezi girişinde çalışmalarını artan kapasite ile sürdürecek.

Ayrıca, göreve geldiğimiz yıl Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği ile Odamızca işletilmekte olan “Venüs” katı atık alım gemisi’ de hizmetlerine devam etmiş, 2018 yılından günümüze yıllık ortalama 5500 poşet çöp toplandı.

Konu ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Sayın Orhan DİNÇ; “Doğayı korumak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarmak en önemli değerlerimiz olup, bu değerlere talip olduğumuzu İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Yönetimine geldiğimiz 2018 yılından itibaren her platformda vurguluyoruz. Deniz temizliği ve sürdürülebilirliği günümüzün popüler konularından, ancak biz bu işi popüler olduğu için üstlenmedik ve bizzat görevimiz olarak görmekteyiz. Bu haklı girişimimizde bizlere destek olan Muğla Valimiz Sayın Orhan TAVLI başta olmak üzere Bodrum Kaymakamımız Sayın Bilgehan BAYAR’ a, Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS’ a, devletimizin ilgili tüm kademelerine ve ekmek teknemiz denizlerimiz ve koylarımızı temiz tutmayı gönülden kendine görev etmiş tüm isimsiz çevre koruyucularına teşekkür ederim. 2 atık alım gemisi de faal ve çalışmalarını titizlikle sürdürmekle beraber, denizde atık alım kapasitesinin arttırılması ve bütün Bodrum Yarımadasında bu hizmeti ücretsiz vermek hususunda da gerekli çalışmayı yaptığımızı tüm Bodrum ve deniz severle paylaşmak isterim” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu