ÇevreGündemManşet

SU HATTINDA REKOR PATLAMA

bodrum-su hattı patlamasıBodrum’a içme suyu taşıyan ve faaliyete geçtiği 2014 yılından bu yana sürekli patlamalarıyla gündeme gelen DSİ ana isale hattı 784. kez patladı. Gece saatlerinde Turgutreis-Bodrum Karayolu üzerinde yaşanan patlama ana caddeyi dereye çevirdi.

Gümbet Kavşağı yakınlarında gece saatlerinde büyük bir gürültüyle patlayan içme suyu ana isale hattı yolu dereye çevirdi. Patlak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, tonlarca su yine boşa aktı.

DSİ tarafından yapıldıktan sonra işletme bakım ve onarımı için Muğla Büyükşehir Belediyesine devir edilen içme suyu hattında bugüne kadar irili ufaklı yüzlerce patlama meydana geldi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Geyik Barajından ilçeye su taşıyan ve Yarımadanın her yerine döşenen hatta 784. patlama yaşandı.

Su hattında yaşanan patlamanın ardından bölgeye gelen trafik polisleri ile Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği ekibi trafik güvenliğini sağladı. Suyla birlikte yola saçılan taşlar sürücülere zor anlar yaşatırken, polis ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şans eseri trafik akışının yoğun olmadığı bir anda patlayan su hattı can ve mal kaybına neden olmadı.

Öte yandan bölgede onarım alışmaları başlatan MUSKİ ekipleri patlama nedeniyle herhangi bir su kesintisinin yaşanmayacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu