EkonomiGündemManşet

SKALİTE BÖLGELER ÖDÜLÜNÜ EROL AĞAN ALDI

Bodrum-Erol Ağan-Skalite-ödülleri_2015Türk turizminde kaliteye yapılan katkıyı ödüllendiren 18.SKALİTE -TURİZMDE KALİTE – Ödülleri, sahiplerini buldu. Bu yıl barış teması öne çıkartıldığı ödül gecesinde kültürel zenginliğe de vurgu yapılırken, Ahşap Yat Yapım Ustası Erol Ağan’da ödüle layık görülenler arasında yer aldı.

Turizm sektörünün otel, acente, havayolu, kongre merkezi, v.b tüm dallarının profesyonellerini çatısı altında toplayan, 81 yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü, 90 ülkede yapılanmasıyla da en geniş tabanlı sivil toplum örgütü olan Skal International’in en büyük kulubü olan, Skal International İstanbul Kulübü ev sahipliğinde, Skalite “Turizm’de Kalite” Ödülleri’nin bu yıl 18.’si düzenlendi.

Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar genel teması “Barış ve Kardeşlik” olan gecede, yaptığı konuşmasında barışın turizm ve kalite açısından önemine vurgu yaptı. Solaklar; “Bizler bugün bu kültürel çeşitliliğimizin verdiği güçle buradayız. Biz Skal İstanbul Kulübü olarak çok sesliliğe sahip çıkmayı değerli bulduğumuz için konseptimizi barış olarak seçtik. Umarız barış yeniden vucüd bulur. Bu seneki Skalite temamızı oluşturan barış, turizm ve kalite aslında ayrılmaz bir üçlü oluşturuyor. Barış olmadan, turizm ve kalite hiçbir zaman tam anlamıyla bir araya gelemiyor. Bizim de çabamız, üçünü bir arada gerçekleştirebilmek.” dedi.

Skalite Özel Ödülünü 2015 yılı Nobel ödülünü alan Prof.Dr. Aziz Sancar alırken, Bölge ödülüne de Ahşap Yat Yapım Ustası Erol Ağan layık görüldü.

Normal bir köy marangozu iken, tekne imaline başlamış, otoritesi ve yeteneği ile birçok eser ortaya koymuş, en önemlisi de, kendinden sonra bu mesleği ilerleten ustalar yetiştirmiş, Bodrum’un efsanevi ustası “Ziya Güvendiren Usta”nın yetiştirdiği bir isimdir Erol Ağan.

Onun atölyesinde yetişen “Erol Ağan” nam-ı diğer Çolak Erol sadece Bodrum’un en iyi ustalarından biri olmayıp, sırf kendi çabası ile İçmeler Mevkii’ndeki Tersaneler Bölgesi’ni kurmuştur. Bugün hala denizlerde Erol Ustanın imzasını taşıyan onlarca tekne vardır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu