ÇevreGündemManşet

AKDENİZ FOKUNDAN RAHATSIZ OLDULAR…

Bodrum sahillerini mesken tutan koruma altındaki Akdeniz Foku bir taraftan yoğun ilgi kaynağı olurken bir taraftan da bazı site sakinlerinin şikayet konusu oldu.

Bir süredir Gümbet sahilinde bulunan bir siteye ait iskelenin altında yaşamını sürdüren Akdeniz Foku gün boyu kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilgisiyle karşı karşıya kalıyor. İskele altında dinlenen fok balığı çevredeki ilgiye aldırış etmeden yaşamını sürdürürken bu durumdan rahatsız olan site sakinlerini olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, bazı site sakinlerinin rahat denize girip çıkamadıkları için fok balığının bulunduğu yerden alınması için Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü şikayetlerde bulundukları ortaya çıktı. Yetkililerin şikayetlere karşı, fok balığının doğal ortamında bulunduğu gerekçesiyle bir işlem yapılmayacağı cevabını verdikleri öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu