Manşet

Sömestr Tatilinde Bodrum Deniz Müzesinde 3 Gece

Müzede Mitoloji, Fantazma ve Sanat Dolu Geceler

 

Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında yer alan atölyelerini Eylül ayında açıklamıştı. Atölyeler arasında dikkat çeken Müzede 3 Gece atölyesinin ve diğer sömestr atölyelerinin tarihi yaklaştı. Sömestr tatili dönemine denk gelen 26-27-28 Ocak tarihlerinde Bodrum; mitoloji, fantazma, masal ve sanat dolu günlerle farklı diyarla açılacak; 31 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde ise “Deniz Ressamı” ve “Koleksiyonculuk” atölyeleri gerçekleşecek.

26-27-28 Ocak tarihlerinde müzede gerçekleşecek olan etkinliklerde 2020 yılının en iyi yerli fantastik romanı seçilen “Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk” kitabının yazarı Ömer Ünal, Masal Anlatıcısı/eğitimci Kübra Haksal ve özellikle Türk mitolojisi resimlemeleriyle tanıdığımız çizer/illüstratör Meryem Çimen Kıvılcım gençler ve yetişkinler için Bodrum Deniz Müzesi’nin davetiyle Bodrum’a geliyor. Katılımın ücretsizolduğu Müzede 3 Gece etkinliği kapsamında üç gün boyunca çizer/illüstratörMeryem Çimen Kıvılcım’ın sergisi izleyiciyle buluşacak ve her gece sonunda yazarlar tarafından isteyen katılımcılara kitapları imzalanacak.

26 Ocak akşamı saat 20.00’de başlayacak olan Müzede 3 Gece etkinliğinde “Fantastik Bir Anlatı: Kahramanlar ve Kötü Varlıklar” başlığı ile Halk Bilimi Uzmanı/Yazar Ömer Ünal eşliğinde Eski Türk mitlerinden çeşitlemeler sunulacak. Anlatıda yaratılış, göç, savaşlar, destansı kahramanlar yer bulacak. Tepegöz ile Basat karşı karşıya gelecek, Ülgen evreni yaratırken kötü varlıklar karanlık dünyada uyanışa geçecek. Kağanların sözleri, şamanların algıları ve tabiat unsurlarının çağrıları eşliğinde katılımcılara mitolojik bir deneyim sunulacak.

27 Ocak akşamı saat 20.00’de “Modern Bir Masal: İnteraktif Masal Dinletisi” Bodrum halkına sunuluyor. Masal Anlatıcısı/eğitimci Kübra Haksal’ın anlatımıyla metaforik ögelerle beslenmiş interaktif masal dinletisi gerçekleştirilecek.

28 Ocak akşamı saat 20.00’de ise hem yazıp hem çizdiği Oğuz Kağan isimli çizgi romanı, çizimlerini yaparak katkıda bulunduğu Kürşad çizgi romanı, mitolojik maceraları konu alan ilk romanı Moira Çemberi ve çeşitli dergilerde çizgi roman ve çizgi öykü çizerliği ile bilinen çizer/illüstratör Meryem Çimen Kıvılcım eşliğinde “Mitolojik Çizgiler”Resim Atölyesi katılımcılarla renklenecek. Resimlere dokunulacak ve ondan masalsı, mitolojik bir dünyaya dalınacak olan atölyede mitoloji ve resim sanatının kapıları bu kez gençler ve yetişkinler için ardına kadar açılacak. Meryem Çimen Kıvılcım ile kağıtlar üzerine mitolojik çizim çalışmaları yapılacak ve çizimler renklendirilecek. Çizer/illüstratör Meryem Çimen Kıvılcım tarafından yorumlanmış olan mitoloji, fantazma dolu çalışmalar programın başladığı 26 Ocak tarihinden 28 Ocak tarihine kadar müzede izleyicisiyle buluşacak. Mitoloji ve illüstrasyon içerikli çalışmalarla fantazma dünyasına dalmak isteyen herkesmüzede resimlerle buluşabiliyor.

Bodrum Deniz Müzesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecekatölyelere 14 yaş üstü gençler ve yetişkinler katılım gösterebiliyor. Ön kayıtlarının devam ettiği programa 0 530 232 14 83 numaralı telefondan ücretsiz katılım için kayıt yaptırılabiliyor.

Müze, Sömestr tatili kapsamında 14 yaş ve altı çocuklar için de atölyelere devam ediyor.12 yaş ve üzeri çocukların katılım gösterebileceği Deniz Ressamı atölyesi31 Ocak 2023’de saat 13.00’de Bodrum Deniz Müzesi’nde yapılacak. 150 dakika sürecekatölyede eğitmen/ressam/resim öğretmeni Handan Cinoğlu ile birlikte dünyaca ünlü deniz ressamları tanınacak, ardından müzede bulunan koleksiyonlardan ve ressamların eserlerinden esinlenilerek tuvaller üzerine akrilik boya tekniği ile resimler çalışılacak. 4 Şubat 2023’te saat 13.00’te gerçekleşecek olan Koleksiyonculuk atölyesinde “Koleksiyon nedir, koleksiyonculuk nedir, koleksiyon sahibi olmak için neler yapmamız gerekir? Ne tür nesnelerin koleksiyonları yapabiliriz?” gibi sorulara cevaplar bulunacak. Bu atölyede Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu Volkan Acar eşliğinde tanınacak, sınıflandırma biliminin temelleri aktarılacak ve müze tarafından verilen deniz kabuklarıile katılımcıların ilk deniz kabuğu koleksiyonları oluşturularak “Deniz Kabuğu Koleksiyonu Kayıt Defteri”ne işlenecek. 60 dakika sürecek atölyeye 8 yaş ve üstü çocuklar ve gençler katılabilecek. Sömestr tatili döneminde müzenin gerçekleştirdiği tüm atölyeler ve etkinlikler için bodrumdenizmuzesi.org internet adresi ve müzenin sosyal medya hesapları takip edilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu