GündemManşet

MUSKİ’DEN SU BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA

MUSKİ- Su Borcu Olanlara Yapılandırma FırsatıMuğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne 30 Haziran 2016 tarihinden önce su ve atıksu borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Vatandaşlar yapılandırma kapsamında borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme imkânına sahip oluyor.

23 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun gereği su abonelerine, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesine ait su ve atıksu borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi SU ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlar borçlarını yapılandırarak ödeme kolaylığına kavuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ “31 EKİM 2016”

30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçları kapsayan yapılandırma fırsatı için 31 Ekim 2016 tarihine kadar MUSKİ Genel Müdürlüğü abone şefliklerine veya iadeli taahhütlü posta yoluyla başvuru yapmak mümkün. Yapılandırma kapsamında vatandaşlar borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilirken borçların peşin ödenmesi durumunda ise Yurt İçi Üretici Endeksi (Yİ-ÜFE)’de %50 indirim sağlanacak. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar ödemelerini 2 ayda bir yapabilecek.

KÖYDEN MAHALLEYE DÖNÜŞEN YERLERDE “Yİ-ÜFE FAİZİ” ALINMAYACAK

Yapılandırmayla birlikte 6360 sayılı kanun gereği köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki vatandaşların geçmiş dönem borçlarını peşin ödemeleri durumunda Yİ-ÜFE Faizinin tamamı alınmayarak önemli bir indirim olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca borçlarını yapılandıran vatandaşların il 2 taksiti ödeme ve zorunluluğu bulunmaktadır. Yıl içerisinde 2 den fazla taksiti yatırmamak veya eksik yatırma durumunda yapılandırma şartları ihlal edilmiş kabul edilmektedir. Ayrıca icra takibinde veya borçları olan vatandaşlarda bu yapılandırmadan yararlanabiliyor.

Yapılandırmayla ilgili daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 48 01 nolu çağrı merkezinden ve www.muski.gov.tr ve www.mugla.bel.tr adresli internet sitelerinden faydalanabilirler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu