ÇevreGündemManşet

“ÇEVRECİ ANA” MEZARI BAŞINDA ANILDI…

Bodrum’da ‘Çevreci Ana’ olarak anılan Saynur Gelendost için Türbe Mezarlığı’ndaki kabri başında anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliğinde Bodrum Belediyesinin Geledost’un adının bir sokağa ve meydana verme sözünün hala yerine getirilmediği ifade edildi.

Sağlığında çevre ile ilgili çalışmaları nedeniyle “Çevreci Anne” olarak tanınan Saynur Gelendost, ölümünün 16’ıncı yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine oğlu Serhat Gelendost ile Saynur Gelendost’un arkadaşları ve çevreciler katıldı.

Anma töreninde konuşan Çevreci Serhat Uygun, iki konuda sitem ve eleştiri yapacağını dile getirerek şunları söyledi:

“Bir dönem popülist yaklaşımlarla Saynur Gelendost adının üzerinden ne yapılmaya çalışıldığı bilinmeyen coşkulu abartılı anmalar, onursal başkanlıklar adı altında eylemler yapıldı. Bu sene bırakın iş yapmayı adı bile anılmadı, ziyareti bile edilmedi. Yine biz gerçek dostları buradayız. Bu da şunu gösteriyor ki Saynur Gelendost adı hiçbir zaman, hiçbir olaya alet edilemeyecek kadar kuvvetli bir isim. İkincisi her dönemde bizim siyasetçilerimiz, geçmiş dönem belediye başkanlarımız, yetkili arkadaşlarımız Saynur’un bir sokağa adının verilmesi gerektiğinin sözlerini vermişlerdir. Gündoğan’da yıkılan rölyef ve meydanın yerine Bodrum’da bir meydan yapılacağız sözleri verilmiştir. Bunlar kayıtlarda var, açıklamalarında var. ancak yine de bir seçim malzemesi olmaktan öteye gidememiştir. Buradan da bütün siyasi aktörlere, Bodrum’un geleceğinde söz sahibi olmak isteyen bütün arkadaşlara buradan bir kez daha sitemlerimi söylüyorum. Bu sitemlerle kalmayacak. Bu konuda gereği yapılacaktır diye düşünüyorum.”

Serhan Uygun, Bodrum Tohum Derneği’nin bir araştırma merkezi kuracağını ve o merkeze Saynur Gelendost adını vereceklerini aktardı.

Anma etkinliğinde Gelendost’un mezarına çiçekler bırakan çevreciler daha sonra bölgeden ayrıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu