ÇevreGündemManşet

YIKIMLAR FARKLI NOKTALARDA DEVAM EDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ardından yıkımlar hızlandı. 11 otel, 19 proje, 2 bin 100 kaçak yapının yıkım işlemleri hızlı bir şekilde sürüyor.

Ağustos ayında Bodrum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak ve imara aykırı olan otel, komut ve iskelelerin yıkımı için proje sahiplerine 1 ay müddet vermişti. 1 ay boyunca Bakanlık yetkilileri Bodrum’da yaptığı incelemelerin ardından Bakan Kurum 1 ay sonra tekrar Bodrum’a gelerek yıkımları yerinde inceledi. Kaçak olan binaları, otelleri ve iskeleleri yıkımlarını karadan ve denizden inceleyen Kurum, yıkımların hızlanması talimatını vermişti.

Turizmin gözbebeği Bodrum’da 19 projede 2 bin 100 villa, komut ve otellerin kaçak ve imara aykırı olan bölümler bugünde yıkımları devam etti. Bazı projelerin yıkımın tamamlandığı dikkatlerden kaçmazken bazı projeler ise halen yıkımları devam ediyor. Gümbet, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü, Torba ve Yalıçiflik mahallesinde bulunan villalar, oteller ve iskeleler yıkımları Bakanlık denetiminde yıkımları sürüyor.

11’i otel 19 projede, toplamda 2 bin 100 villa, rezidans, lüks dairelerin yıkımı için yüzlerce iş makinesi çalışıyor.  Yıkım kararı alınan 19 projeden 10’unu yıkımını proje sahipleri karşılarken, 9 projeyi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlık yetkililerinin gözetiminde Bodrum Belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, yüzlerce işçi ve iş makinesi yıkımları gerçekleştiriyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu