EğitimGündemManşet

ADI FAKÜLTEDE YAŞATILACAK…

VLK_01 (1)Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Özgür Özekin’in ismi Spor Bilimleri Fakültesi Amfisine verildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Özgür Özekin’in isminin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Amfisine verilmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Törene; Muğla Valisi Esengül Civelek, Şehit Özgür Özekin’in ailesi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Adalet Komisyonu Başkanı Bilal Saydam, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Aksaz Deniz Üs Merkez Komutanı Albay Bekir Kömür, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, kurum müdürleri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Özgür Özekin’in özgeçmişi okundu.

Kahraman Şehidimiz Yüzbaşı Özgür Özekin’in adının üniversitede amfiye verilmesinin ve adının yaşatılacak olmasının çok anlamlı olduğunu belirten Vali Civelek, “Vatanı, bayrağı, devleti, milleti adına canını hiçe sayan, vatanını, devletini, milletini, bayrağını canından üstün tutan, şehadet mertebesine ulaşan, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazan ve gönüllerimizde efsaneleşen aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Onlar kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız yaşamamız için ay yıldızlı al bayrağımızın gök kubbeden inmemesi için, bizler için canlarını feda ettiler. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Sonsuza dek aziz hatıralarını sahip çıkmak şehitlerimizin adını yaşatmak milletçe görevimizdir, sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Civelek, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:  “Şu anda Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtında olan askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi Yüce Rabbimden muzaffer kılmasını diliyorum. Yüce Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Vatan için ölmek şeref verir bize, bayrak için ölmek şeref verir bize.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olan Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Özgür Özekin’in isminin yazıldığı tabela, Vali Esengül Civelek ve şehidin ailesi tarafından fakültenin amfi girişine takıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu