AsayişGündemHayatManşet

DÜKKAN YANDI KURAN’I KERİM’E BİR ŞEY OLMADI

Bodrum-işyeri yangınıBodrum’da bir kafeteryada sabaha karşı çıkan yangın, güçlükle söndürüldü. İşyeri sahibi yangında 150 bin TL zarara uğradığını söyleyerek yetkililerden destek istedi.

Alınan bilgiye göre Yokuşbaşı Mahallesi’nde hizmet veren bir kafeteryada elektrik arızası nedeniyle sabaha karşı yangın başladı. O esnada kafeteryanın üst katındaki odasında uyuyan mekanın işletmecisi Bayram Koruk, dumanları fark ederek uyandı. Alevler ve yoğun dumandan dolayı aşağı inemeyen Koruk, çatıya çıkarak hemen yanındaki bankanın çatısına geçti, oradan da aşağı indi.

İhbar edilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Ekipler, işyerinde bir süre daha soğutma çalışması yaptı. Olay mahalline gelen polis ekipleri de yangınla ilgili inceleme yaparken dumandan etkilenen işyeri sahibi Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yangında yaklaşık 150 bin TL zarara uğradığını ve işletmesinin sigortasının olmadığını belirten mekanın işletmecisi Bayram Koruk, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yangın elektrik kontağından çıkmış. Ben de yukarıda uyuyordum, duman üzerimde bulut gibi olmuş, bende uyurken dumandan etkilenmişim, kabus görüyordum. Daha sonra bir uyandım ki üzerimde duman bulutu var. Daha sonra bizim çatıdan atlayarak, yandaki bankanın çatısına geçtim. Oradan bir şekilde aşağı indim. Dumandan zehirlendiğim için beni hastaneye kaldırdılar. Ramazan dolayısıyla kafemizi kapalıydı, içeride müşteri yoktu. Daha sonra itfaiye geldi yangını söndürdü. Beni de hastaneye götürdüler.”

Bodrum’a hizmet eden bir esnaf olduğunu ve yetkililerden en azından manevi destek beklediğini de sözlerine ekleyen Koruk, şunları söyledi:

“Böyle sel, yangın gibi durumlarda birbirimize yardımcı olalım. ‘Allah yardımcın olsun’ desen o da yeter. Ben sadece kendim için değil, bütün Dünya insanları için desteğin önemli olduğunu söylemek istiyorum. Bir insan düştü diye tekme vurulmaz. Karınca kararınca el uzatılır. Böyle durumlarda bir el uzatılması çok önemli. Sadece kendim için değil, aynı pozisyona düşen bütün esnaflar için çok önemli.”

Yangın esnasında kafeterya içerisinde bir Kuran-ı Kerim olduğunu ve yangında Kuran’ın bir harfinin bile yanmadığını belirten Bayram Koruk, “O kadar alevin içinde Kuran’ın bir harfi bile yanmamış. Allah hikmetini gösteriyor. İşte size hikmetullah. Anlayın yani, insana dost yeter, işte dost. Ateşin içinden çıkarttım ben bunu.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu