GündemManşetTurizm

BAKAN ERSOY’DAN BODRUMDAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Bir dizi inceleme için Bodrum’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy pandemi döneminde turizmde yaşanan gelişmeleri açıklarken İç Turizm hareketliliğinin bu ay sonu itibaeriyle başlamasını beklediklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy iç ve dış turizm turizm hareketliliği ile ilgili şunları söyledi:

“Her hafta düzenli olarak kabinede durumlar değerlendiriliyor veriler sayılar değerlendiriliyor ve bu bilim kurulumuzun da görüşleri alınarak normalleşme takvimi açıklanıyor. Eğer toplum disiplininde bir bozulma olmazsa bir gevşeme olmazsa istenildiği gibi şu anda gittiği gibi düzelmeler hızlı bir şekilde devam ederse inşallah Mayıs sonu gibi haziran başı gibi İç Turizm hareketleri başlar diye düşünüyoruz. Dış turizm ile ilgili zaten Sadece bize bağlı bir hareket değil biliyorsunuz Özellikle bizim yolcu tedarik ettiğimiz ülkelerdeki düzeltmeyi de esas alarak bizde çok yakınen takip ediyoruz. Bu bağlamda zaten trafiğin hızlanması için 70 den fazla ülkeye Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bir niyet mektubu gönderdik biz. Niyet mektubunun ekinde de uluslararası kuruluşlar tarafından denetimi ve puanlaması yapılan bir sertifikasyon sistemi hayata geçirdik bu sertifikasyon mum kriterlerini kültürlerinin detaylarını koyduk. Aynı zamanda Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü tarafından özellikle dünyanın birçok Ülkesi tarafından takdir edilen sağlık altyapısını Turizm il ve ilçelerindeki sağlık alt yapısını gösteren, neler bunlar dediğiniz zaman hastane sayılarımız yoğun bakım yatak kapasitemiz ventilatör sayımız Ambulans ambulans helikopter ve ambulans uçak gibi verileri içeren bir dosyayı da mektubun ekinde gönderdik. Aynı zamanda Dışişleri Bakanımız ile beraber kendi muhataplarımızı kendisi Dışişleri Bakanı Ben Turizm ile ilgili ilgili muhataplarımızı geçen haftadan itibaren yoğun bir şekilde aramaya başladık. Bu telefon diplomasisi ile birlikte hem mektup detayları üzerinde hem onların için eksik kalan bir informasyon gerekiyorsa bunları notlarımız alıp tamamlıyoruz. Bir bağlam bir şeyler daha yaptık sağlık bakanlığımızla birlikte bir çalışma yaptık ve özellikle yoğun turist trafiğinin yaşandığı havalimanları test merkezleri açılmaya başlandı sağlık bakanlığımız. Burada kendi ülkesinde test yaptırmayıp Ülkemize gelen kendi ülkesinde test yaptırmış da gelebilir ama böyle bir şeye ihtiyaç olmayacak ama testi yaptırmayıp gelen turistlere havalimanlarında kısa sürede testi yapılmasını sağlayacağız. Hem Türkiye’nin sağlık güvenliği hem de onların kendi güvenlikleri açısından bu eksiği de kapatmış olacağız.”

KALE HAZİRAN SONUNDA AÇILACAK…

Bodrum’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilçede göre yapan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2,5 yıldır restorasyon çalışmalarının devam ettiği Bodrum Kalesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, şöyle dedi:

“Bodrum Kalesi’nin ilk etabını geçen yıl 18 Mayıs’ta açtık. Bu sene de Mayıs ayı içerisinde açmayı hedefliyorduk ama koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle orada bazı faaliyetlerimiz yavaşladı. Ama en geç Haziran sonu itibariyle kalenin tamamı hizmete girmiş olacak. Oradaki tadilatlara ve çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyoruz. 2017 yılında başlamıştık. İnşallah Haziran sonu itibariyle tamamen açılacak.”

Bodrum’daki yaz programları hakkında sorulan soruya da yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şöyle devam etti:

“Aşama aşama Bilim Kurulu ile birlikte değerlendiriyoruz. O aktivitelerin, özellikle açık hava aktivitelerinin sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla Temmuz ayı gibi başlar diye düşünüyorum. Ama biz her aşamasında her hafta düzenli olarak Sağlık Bakanlığımızla ve Bilim Kurulu ile taleplerimizi iletiyoruz. Onlar da kendi görüşlerini bize iletiyorlar. Ortak bir mutabakatla normalleşme sürecine devam ediyoruz.”


ankara escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu