EğitimGündemManşet

SADUN BORO YERLEŞKESİNİN TABELASI ÇAKILDI

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu YerleşkesiBodrum’da iki yıl sonra tamamlanması planlanan Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yerleşkesine ünlü Türk Denizci Sadun Boro’nun adı verildi.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro’nun adının verildiği Denizcilik Yüksekokulu Yerleşkesinde yeni Türk Denizcileri yetişecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin girişimleri, Bodrum Deniz Ticaret Odasının proje desteğiyle başlatılan yeni yerleşke İçmeler Mevkii Tersaneler Bölgesi yakınlarında yapılacak. Deniz kenarında 6 dönümlük bir arazi üzerinde yapılacak olan yerleşkenin inşaat alanı tabelası dikildi.

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sadun Boro Yerleşkesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu İnşaat Alanı”  yazılı tabelanın dikimi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli şunları söyledi:

“Rektörlük makamı tarafından uygun görülmesiyle Sadun Boro Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi olarak ismini ölümsüzleştirmek istedik. Çünkü Sadun Boro, Türk Denizciliğinin hem karakter olarak hem de Türk amatör denizcinin ruhu olarak çok önemli eserler bıraktı. Bizde Bodrum’da denizcilik eğitimi verecek olan meslek yüksekokulumuzun içinde olduğu yerleşke ile Sadun Boro ismini ölümsüzleştirmek istedik. Bu belki Türkiye’de şuanda ilk defa denizcilikle ilgili eğitim veren kuruma, Sadun Boro isminin yaşatılması ile ilgili yapmış olduğu bir faaliyet. Söz konusu kampüsümüz, 6 bin metrekarelik büyük bir kampüs olacak. İçerisinde, yüzme havuzları, kafeteryalar, öğrenciler için sosyal donatı alanları, uygulama laboratuvarları gibi imkanlarımız olacak.” Dedi

Kuleli, hali hazırda yat kaptanı yetiştiren Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulunun yerleşke faaliyete geçtiği zaman Deniz Turizmi ve Yat İnşaatı Bölümlerinden öğrenci mezun edeceğini sözlerine ekledi.

Bodrum’da 5 yıldır mezun veren okulun yeni yerleşkesinin önümüzdeki günlerde temeli atılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu