EğitimGündemManşet

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN İSMİ OKULA VERİLDİ

Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş-MuğlaMuğla Valisi Esengül Civelek, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın isminin Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildiği programa katıldı.

Düzenlenen programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Şehidin annesi ve kardeşleri, kurum müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ve onları destekleyenler tarafından ülkemiz, devletimiz, milletimiz, geleceğimizin teslim alınmak istendiğini, kanlı ve hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Vali Civelek, “Bu demokrasi mücadelesi tarihe altın harflerle yazıldı. 15 Temmuz demokrasi destanı, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ile tarihe geçti. En yüce makam şehadet mertebesine erişen şahitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Vali Civelek, şehidin isminin verildiği okulda, vatan, millet, devlet, bayrak sevgisi için canını seve seve feda edecek gençlerin yetişeceğini dile getirdi.

Şehidin annesi Birsen Dağdaş ise evlat acısının çok zor olduğunu söyledi. Evladının bu ülke için şehit olduğunu belirten Dağdaş, oğlunun vatan için şehit olmasından ise ayrı bir gurur duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından şehit annesi Birsen Dağdaş’a Türk bayrağı hediye edildi ve ardından 15 Temmuz Şehidi Ziya İlhan Dağdaş ve tüm şehitler için Muğla İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu tarafından dua okundu.

Duanın ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ismi, Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi ve okulun girişinde oluşturulan Şehit Ziya İlhan Dağdaş ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu köşe Vali Civelek ve şehit ailesi ile protokol üyeleri tarafından gezildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu