GündemManşetSiyaset

CHP’DE GERGİN BEKLEYİŞ…

Yerel seçimler öncesi yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili Bodrum CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, basın toplantısı yaptı.

8 Belediye Başkan Aday Adayının da hazır bulunduğu basın toplantısında Ankara’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgiler veren Karahan’ın ardından diğer aday adayları da görüşlerini açıkladılar.

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Halil Karahan, “Partimizdeki gelişmelerden dolayı bir yarılma bekleyenler boşuna bekliyorlar. Partimize herhangi bir yarılma, ayrışma yaşanmayacaktır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla Büyükşehir Belediyesine aday adayı olan fakat parti tarafından Muğla’ya aday gösterilmeyen Mehmet Kocadon’un yeniden Bodrum’a aday gösterilmesi önerisinde bulunduğunu ifade eden Karahan, “Bu süreçte bir düşünme aşaması devam etmektedir. Geçen Pazar günü Genel Başkanımız ve 8 aday adayı arkadaşımızla 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdik. Kamuoyunda bu görüşmeyi itibarsızlaştırma çabaları beyhudedir. Genel başkanımız bütün aday adaylarını dinlemiştir. Aday adaylarımız içerisinde Genel Başkanımıza kendisinin düşündüğü gibi düşünmediğini ifade eden arkadaşlarımız olmuştur. Kararın yeniden gözden geçirilmesini gerektiğini ifade etmişlerdir. Belediye başkanı adayımız kim olursa olsun, hiçbir arkadaşım bir yere gitmeyecektir. Süreç yine CHP’ye çalışma yönünde devam edecektir. Herkesin ifadesi bu yöndedir. Herkes buna uygun davranacaktır. Bodrum Belediye Başkanımız da buna uygun davranacaktır. Herhangi bir yere adaylığı yoksa CHP’ye çalışacaktır.” dedi. 

“Süreç devam ediyor.” diyerek konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Karahan, “Belediye başkanımız aday olmadığı bir yere genel başkanımız tarafından düşünüldüğü ifade edildi. bunu isteyen olabilir, istemeyen olabilir ama ülkenin geldiği noktada da genel başkanın bir tahlili var.” şeklinde konuştu.

“Aday adaylığı için başvuran arkadaşlarımız, atama yönteminin de demokratik bir yöntem olduğunu bilerek bu göreve talip oldular” diyen Karahan, en başta söyledikleri temayül yoklaması ve sandık konulması görüşlerinin arkasında durduklarını, henüz net bir kararın olmadığını, görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlçe Başkanı Karahan, Bodrum da seçimi almakla ilgili hiçbir sorun yaşamadıklarını, hangi adayla olursa olsun Bodrum Belediyesini alacaklarını iddia etti. Ancak gazetecilerin “Madem burada her koşulda, her adayla seçimin kazanılacağına inanıyorsanız, “kesinlikle Bodruma adaylığı düşünmüyorum, ben Muğla’ya adayım” diyen Mehmet Kocadon’a niye böyle bir teklif götürüldü? sorusu cevapsız kaldı.

PARTİLİLERE NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?

Halil Karahan bir basın mensubunun sorduğu, “8 aday adayı 2 aydan beri sahada. Bodrum’daki CHP’liler de bu 8 aday aday içerisinden kimin aday olması gerektiğini 2 aydan beri düşünüyor, değerlendiriyor. Eğer Mehmet Kocadon Bodrum’a tekrar aday gösterilirse bunu partililere nasıl anlatacaksınız?” soruya şu yanıtı verdi:

“Belediye başkanlığı tabi ki çok önemli bir makam. Bu anlamda bu işin daha kolektif bir ruhla, daha paylaşımcı, daha halka dokunan tarafıyla yapılması yönünde de çalışıyoruz. 8 aday adayımızdan 1’i adayımız olmazsa ben ilçe başkanı olarak uygun bir üslupla anlatırım. Bizim asıl totaliter rejimde demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu yerel seçimi de bir viraj olarak görüyoruz. Sadece bir yerel seçime odaklanmış yapının devamında ülkenin ikliminin değişeceğine inanıyorum.”

Yaklaşık iki aydır sahada ve parti tabanında çalışmalarını sürdüren, yoğun bir emek harcayan aday adayları ise genel olarak aday adaylığı süreçlerinin devam ettiğini, kesin bir kararın olmadığını, eğer genel merkez kendilerinin dışında bir aday çıkarılırsa o  karar saygı duyacaklarını ifade ettiler.

8 adayından biri olan Eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, şunları söyledi:

“Aday adayı arkadaşlarımın bu işten vazgeçtiği, çalışmaların durduğun gibi bir algı var kamuoyunda. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu süreç netleşmeden sonuna kadar aday adayıyım. Çalışmalarımı da devam ettireceğim. Arkadaşlarımızın hepsi de bu yönde görüş belirttiler. Sayın genel başkanımıza ilettik. Bizlerden biri olursa biz arkasından ayrılmadan devam edeceğimizin sözünü verdik.”

Ali Öztürk ise “partimizin adayı hepimizin adayıdır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Burada en üst mertebe genel başkanımız. Genel başkanımız ‘Bizim adayımız şu’ diyene kadar kararlılığımızı sürdürmekteyiz. Aday adaylığımız devam ederken bilinen veya tahmin edilen bir başka adayın adaylığını kabul etmiş gibi bir durum söz konusu değil. Bu bir yarıştır. Biz kavga etmiyoruz, mücadele ediyoruz. Onun için sonuna kadar bu mücadelemizi yapacağız. Ama partimizin adayı hepimizin adayıdır. Herkes CHP’ye çalışacaktır. Ben bu yarıştayım. Ben buradayım. CHP’deyim. Başka da gidecek yerimiz yok. Başka da pazarlık yapacağımız hiçbir davamız yok.”

İÇİMİZDE FIRTINA KOPSA DA KABUL EDERİM

Recai Seymen ise “8 arkadaşımızdan veya dışarıdan birini gösterebilir. İçimizde fırtınalar kopsa da ben bunu partili olarak kabullenirim.”diyerek şunları dile getirdi:

“Mehmet Kocadon başkanımız 4 senedir Büyükşehir’e aday olduğunu söylemişti. En son bizim bütün aday adaylarının yanında da bunu ifade etti. Cumhuriyet balosunda da bunu ifade etmişti. Biz de aday olduk. Son karşılaştığımız durum 8 aday adayı için sürpriz bir durum oldu. genel başkanımız mevcut belediye başkanlarla devam etmeyi söyledi. Biz de 8 aday adayı olarak kararın bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlattık. Ama şunu söyleyeyim, biz CHP’nin yanındayız. Kimsenin bundan bir şüphesi olmasın. CHP 8 arkadaşımızdan veya dışarıdan birini gösterebilir. İçimizde fırtınalar kopsa da ben bunu partili olarak kabullenirim. Ama bunun gerekli cevabını gerekli zeminlerde, parti içinde herkes alır. Parti içinde bunun mücadelesini yaparız. Genel başkanımız ve parti meclisimizin aldığı karara sonuna kadar uyarız. Partimizin yanında sonuna kadar dururuz.”

Taner Uslu da “Ben partiye girerken hiçbir ön şart koyarak gelmedim. Gönül verdiğimiz için, inandığımız için, yaşam ideallerimizde bu parti olduğu için geldik. CHP adayı kim olursa CHP üyesi herhangi biri olduktan sonra herhangi bir sıkıntı yok. Bizim gideceğimiz başka bir yer de yoktur.” diye konuştu. 

YÖNTEME İTİRAZ EDERİM

Aday adayları içerisinden yaşanan duruma en çok ses çıkaran Ahmet Aras ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte aday adayı arkadaşlarımızla çok iyi çalışma yürüttük. Ama beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. Henüz süreç tamamlanmadı. Malumunuz ne parti meclisinden ne de genel başkandan herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak ben yönteme itiraz ederim. Bizim sorunumuz kişilerle değil. Yönteme şöyle itiraz ediyorum; eğer böyle olursa gerçekten üzücü olur. Eğer ilçe örgütümüz bypass edilirse, ilçe örgütümüze sorulmadan bu 8 aday dışında bir aday atanırsa ben buna itiraz ederim. Zaten biz ilçe örgütümüzün, partimizin adaletine güvenerek bu yola çıktık. Burada adaletsizlik olmasını tabi ki istemiyorum. Süreç sonuçlanıncaya kadar gerekli girişimleri biz de yapıyoruz. Yine bize genel merkezde hiçbir şekilde pazarlık önerilmedi. Çünkü bazen yorumlarda görüyorum, ‘Meclis üyeliklerini aldılar da geldiler’ deniyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. Ben kendi adıma mecliste görev almayacağım. Benim amacım belediye başkanlığıydı, bunun için başvurmuştum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu