GündemHayatManşetSpor

BODRUMLU GENÇLERDE ŞEHİDE VEFA

Bodrum-Asi Tayfa takımı-Şehit Er Vedat DolançayŞırnak’ın Cizre İlçesinde şehit olan Vanlı Er Vedat Dolançay’ın Bodrumlu arkadaşları katıldıkları futbol turnuvasında şehidi andı.

Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Vanlı Er Vedat Dolançay, askere gitmeden önce kardeşi ve dayısı ile Bodrum’da inşaat işlerinde çalışıyordu.

Er Vedat Dolançay, Bodrum’da bulunduğu süre içinde amatör futbol turnuvalarına kaleci olarak katılıyordu. Bu nedenle, Dolançay’ın takım arkadaşları katıldıkları Bodrum Kaymakamlığı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası çeyrek final maçında şehit eri unutmadı.

Şehidin fotoğrafını tişörtlerine bastırarak Bodrum Şehir Standında sahaya çıkan Cevat Şakir Mahallesi Asi Tayfa takımı tüm şehitler için asker selamı durdular. Takım oyuncuları daha sonra “Bizim ölümüz şehit dirimiz askerdir. Sizin ölünüz leş diriniz kalleştir. Kahrolsun PKK” yazılı pankart açtılar.

Sahada tüm şehitler için maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken tribündeki futbol severler ise dev Türk bayrağında “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazılı bayrak açarak slogan attılar.

Şehidin arkadaşlarından Fehmi Yavuz maç öncesi duygularını şöyle ifade etti;

“Böyle acı günlerde, belki aileye moral olur diye düşündük. Umarım öyle olacaktır. Umarım kötü günler geçecek her şeyin daha iyi olmasını istiyoruz” dedi.

Yıllarca birlikte sahalarda top oynadığı diğer arkadaşı Ümit Kınalı ise açıklamasında kardeşlik vurgusu yaparak şunları söyledi:
“Vedat kardeşimizle daha önce çeşitli turnuvalarda kalecimizdi. Beraber Konacıkspor’da da 3 sene futbol oynadık lisanslı olarak. O Kürt’tü ve ben Türküm biz böyle kardeşçe aynı sahada top koşturduk, kardeş gibiydik. Yani diyecek bir şeyim yok, herkes şapkasını önüne koyup bir daha düşünsün” dedi.

Van’ın Saray İlçesinde geçtiğim gün toprağa verilen Şehit Er Vedat Dolançay’ın Bodrum’daki arkadaşları çıktıkları maçı 5-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu