ManşetSpor

Kış Trofesinde Heyecan Sürüyor

3. Ayak Yarışları Tamamlandı

 

Yat yarışçılarının hafta sonu Bodrum’daki buluşmasına ev sahipliği yapan SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi’nde üçüncü ayak heyecanı yaşandı.

Bodrum Açıkdeniz Yelken Spor Kulübü’nün (BAYK), Milta Bodrum Marina iş birliği ile SCHÜCO Türkiye ana sponsorluğunda düzenlediği yarışların üçüncü ayağında 27 teknede ekipler yelken açtı. Yedi ayaktan oluşan trofe mücadelesinde hafta sonu bir araya gelen yelkenciler, iki yarış gününde farklı rotalarda mücadele etti. İlk yarış gününe sakin bir havada başlanılırken, komite yaptığı ölçümler ve hava raporlarını değerlendirerek start hattını Görecek Adası açıklarına kurdu. Yarış için hava koşulları uygun olduğunda ilk startı destek sınıfı tekneler aldı. Daha sonra IRC A ve IRC B sınıflarındaki teknelere start verildi. Tüm yarışçılar ilk günü yaklaşık 9 millik coğrafi rotada tamamladı.

İkinci gün ise Karaada’nın kuzey batısında kalan start hattında önce IRC A ve IRC B sınıfı ekipler start aldı. Karaada’nın etrafının dönüldüğü yarışlarda farklı bölgelerde finiş alan  IRC A ve IRC B gurupları yaklaşık 17 mil, destek sınıfındakiler ise 10 millik parkurda yarıştı.

Başarıyla tamamlanan iki yarış gününün sonunda Milta Bodrum Marina’ya dönen ekipler yelkenlerini toplarken, yarış sekreterliği elde edilen puanları hesaplayıp sıralamayı belirledi.

Marina Yacht Club’da yapılan ödül töreniyle dereceye giren ekipler kupalarına kavuştu. Yarışçılara kupaları İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Top, Schüco Türkiye Güney Ege ve Akdeniz Bölge Satış Sorumlusu Tarık Onar,  Schüco Türkiye’nin en büyük bayisi olan Pimeks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tümer Yavuz, BAYK Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Günel, BAYK Genel Sekreteri Selda Tural ve BAYK kurucu üyesi Arto Tekyıldız tarafından verildi.

Ödül töreniyle birlikte güzel bir yarış haftasını tamamlayan katılımcılar, trofenin 15 Mart tarihinde yapılacak Trio sınıfı 1. Ayak ve 16-17 Mart’ta yapılacak 4’üncü ayak yarışlarında buluşacak.

Üçüncü ayak yarışları sonuçlarında sıralama şöyle oldu;

IRC A
1. GÖZTEPE AĞANLAR 1925
2. MERSİN YELKEN AKADEMİSİ
3. MAD X

IRC B1
1. PASSION II LOBSTER SAILING TEAM
2. NORA INFINIA
3. YOGİ BEAR

IRC B2
1.  JOY LEMON
2.  OMANI WINDY
3.  ATİYE

IRC B3
1.   LADY SOLLARE DEFINE SAILIG TEAM
2.  JACK&JONES ZARGANA-BRAVO SAILING
3.  OASİS MARİNA MINX

DESTEK-1
1.  SINGLESTAR
2.  BLUE DREAMS
3.  FLAWLESS-ANKARA YELKEN SAILING TEAM

DESTEK-2
1. IŞILTI
2. PİNTA – BRAVO SAILING
3. CAPE HORN

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu