AsayişGündemManşet

GEÇMEDEN ÖNCE BURADA YAŞAMIŞLAR

Bodrum-adaboğazıEge kıyılarından Yunan Adalarına oradan da Avrupa’ya ulaşma hayali ile umut yolculuğuna çıkan göçmenlerin Bodrum Adaboğazı Mevkiinde arkalarında bıraktıkları görüntülendi.

Avrupa Birliği ile yapılan geri kabul anlaşmasına rağmen halen Yunanistan’a geçmek için mücadele veren göçmenlerin Bitez Adaboğazı Mevkiinde barınmak için kendilerine naylondan çadır kurduklar. Yasa dışı geçiş öncesi bir süre bölgede yaşadıkları anlaşılan göçmenlerin geride bıraktıkları geçtiğimiz gün bölgeye gezi için giden bir vatandaş tarafından cep telefonuna kayıt edildi.

Amatör çekimlere yansıyan görüntülerde, denize yakın ağaçlıklar arasında naylondan kurulan ve barınmak için kullanılan çadır, lastik bot şişirmek için kullanılan pompalar, kıyafetler ve yaşam malzemeleri görülüyor. Özellikle kıyı şeridinde çevreye saçılmış çok sayıda kıyafet dikkat çekiyor.

Göçmenlerin, güvenlik güçlerinin denizde ve karada aldığı yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle bir kaç başarısız deneme yaptıkları çevredeki kıyafetlerden anlaşılıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu