AsayişEğitimGündemManşet

KAAN PROJESİ BODRUM’DA UYGULANACAK…

Nisan 2019 günü itibariyle İstanbul’da uygulanmaya başlanan ve ardından 5 büyükşehirde daha olumlu sonuçlar alınan KAAN Projesinin Muğla genelinde uygulanması için düğmeye basıldı.

KAAN (Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi) ile ilgili olarak ilk olarak özel güvenlik izni alan yerler belirlendi. Bu yerlerin yetkilileri ile toplantılar yapıldı ve görev alacak olan özel güvenlik ile genel kolluk görevlilerine 24 Şubat 2020 tarihinden itibaren Bodrum’da Polis Başmüfettişleri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan KARAHAN ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Semih SÜER tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Önceki gün Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Konferans Salonunda başlayan toplantıya, Muğla Emniyet Müdürü Yardımcısı Ercan Aykan Muğla il Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Cüneyt Bilen, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile tüm kurum ve özel şirketlerin özel güvenlik amir ve müdürleri katıldı.

Polis Başmüfettişleri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan KARAHAN ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Semih SÜER tarafından, KAAN Projesi hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

Projenin amacı ve bugüne kadar gelinen süreç ise şöyle:

Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma sistemlerinde olmak üzere, devamında görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından hazırlanan, “Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)” 05 Kasım 2018 tarihli Bakanlık Makamının Olur’u alındı.

Pilot uygulama ili olarak seçilen İstanbul’da proje kapsamına alınacak özel güvenlik izni verilen yerler, özel güvenlik görevlileri ve genel kolluk personeli tespit edilmiş, eğitimler tamamlanarak 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle uygulamaya başlandı. İstanbul’da başlanarak tüm Türkiye genelinde yürütülmesi planlanan bu proje İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun katılımıyla İstanbul’da tanıtım ve açılışı yapıldıktan sonra 23 Temmuz 2019 tarihinde resmi olarak hayata geçirildi.

Adana, Antalya, Ankara, Bursa ve İzmir olmak üzere beş (5) büyük şehir proje kapsamına alınarak, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle uygulama başlatıldı. Projenin yürütüldüğü 6 ilde bugüne kadar toplamda 38.746 özel güvenlik görevlisi ve 1.953 genel kolluk personeline eğitim verildi. 1.096 ayrı noktada uygulamanın devam ettiği bildirildi.

İstanbul İlinde Nisan ayında başlatılan projede, özel güvenlik görevlilerinden genel kolluğa yapılan bildirimlerde; asayiş, narkotik gibi konularda önemli ihbarların olduğu, gündemimizde önemli bir yeri olan ‘‘Kadına Şiddet’’ konusunda da KAAN projesi kapsamında oluşturulan iletişim kanalları üzerinden ciddi sayıda bildirimin yapıldığı, suç büyümeden seri bir şekilde genel kolluğun müdahale edebilmesinin sağlandığı görüldü. Projenin başlatıldığı Nisan ayından 31 Ocak’a kadar, 3.088 ihbar yapıldığı bu ihbarlardan 2.151’nın olumlu olduğu ve yapılan ihbarlar neticesinde 1.150 kişiye işlem yapıldığı tespit edildi.

6 Büyük şehrimizde hayata geçirildikten sonra; projenin bir diğer adımı olan 24 büyük ilimizde de KAAN projesinin başlatılması için 16-17 Ocak 2020 tarihinde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı organizesinde 24 ilin Özel Güvenlik Şubelerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımı ile Ankara ilinde toplantı yapılmıştır. KAAN projesinin başlangıcından itibaren günümüzdeki işleyişi ile ilgili gerekli bilgilendirmeler, sunumlar, örnekler ve anlatımlarla personelin eğitimi gerçekleştirildi.

Bodrum’daki eğitimlerin tamamlanmasına müteakip projenin 02 Mart 2020 tarihinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu