GündemManşet

BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BSN_42809Geçirdiği elim trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in cenazesi, Denizli Adliyesindeki törenin ardından helallik alınması için Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına getirildi.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Başsavcı Alper’in Türk bayrağına sarılı naaşının baba evine getirilişi sırasında yakınları ve vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Başsavcı Alper’in cenazesi, burada Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın yaptığı dua ve helallik alınmasının ardından Kavaklıdere Merkez Camisi’ne götürüldü. Öğle namazı ardından özgeçmişi okunarak cenaze namazı kılındı.

Şehit Başsavcı Alper’in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından polis mangası tarafından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Aydın’ın Söke ilçesine götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper,1969 yılında Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl Sağlık Meslek Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir’de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir’de tamamladı.

1995 yılında Ankara Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının akabinde Konya/Ereğli, Muş/Varto, Afyonkarahisar/Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.
13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktaydı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu