Manşet

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Bodrum’daydı

Büyükelçi Adjabi BODTO ile Belediyeyi Ziyaret Etti

 

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi beraberindeki heyetle birlikte 24 Mart Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta ziyarette yer aldı. Büyükelçi Adjabi ile yapılan görüşmede BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç, Erdem Ağan ve Arif Ceylan Satı,Av. Nazlı Aydoğan, BrichiInvestment Firması Yetkilileri RedaBrichi ile Şahcihan Güneş ve BrichiInvestment Yabancı Ortağı JamesieScullion da hazır bulundu. Görüşmede Cezayir ve Türkiye arasındaki ticari faaliyetler değerlendirilirken iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için neler yapılabileceği değerlendirildi.Büyükelçiye Bodrum hakkında bilgi verilirken, karşılıklı yatırım olanakları da gündeme alındı.

Büyükelçi Adjabi, Bodrum’da bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bölgenin doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çektiğini belirtti.“Cezayir ve Türkiye arasında tarihe dayanan birçok bağ bulunuyor.” diyen Adjabi, Cezayir’de Osmanlı’dan kalan birçok tarihi eser de yer aldığını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Aras pandemi süreciyle birlikte Bodrum’daki ziyaretçi profilinin de değiştiğinin altını çizerek, Cezayirlileri ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.  “Turizm ve ticaret biraz da karşılıklı güven ile yürüyen konular. Ülkemiz ile Cezayir arasında karşılıklı turistik faaliyetlerin yürümemesi için hiçbir sebep yok.” diyen Aras, bu konuda Büyükelçi Adjabi’nin de katkı vermeye hazır olmasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Büyükelçi Adjabi’ye ziyaretinden ötürü teşekkürlerini sunan Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, “Sayın Büyükelçi MouradAdjabi’yi Odamızda misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Cezayir birçok Türk yatırımcımızın faaliyet gösterdiği bir ülke.” diyerek, özellikle inşaat sektöründe iki ülke arasında işbirliklerine dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Cezayirli ziyaretçilerin Bodrum’da tatil yapmaktan büyük memnuniyet duyacağına işaret ederek Cezayirlileri Bodrum’da ağırlamaktan dolayı mutlu olacaklarını bildirdi. “Sayın Adjabi’nin de destekleri ile turizmdeki işbirliklerimizi geliştirmek istemekteyiz.” diyen Kocadon, ziyaretlerinin anısına Büyükelçi Adjabi’ye tablo takdim etti.

Büyükelçi daha sonra Başkan Aras’ı makamında ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu