Kültür SanatManşet

“Dört Sanatçı Dört İzlenim” Sergisi Açıldı

3 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir

 

Sanatçı Hatice Aras, Peruze Hamurcu, Ümit Yiğit ve Mustafa Albayrak’ın eserlerinden oluşan “Dört Sanatçı Dört İzlenim” sergisinin 7 Nisan Cuma günü Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonunda açılışı gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ organizasyonunda gerçekleşen serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

“Sanatçılara doğru ortamlar hazırlanmalı”

Serginin açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da geçmişten bu yana çok önemli sanatçıların yaşadığını belirterek, “Bizler, değerli sanatçılarımıza doğru ortamları hazırlamak, onların eserlerini sanatseverlerle buluşturmak durumundayız. Belediyeler, yerel yönetimler bununla da yükümlüdür. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmak, sanatı toplumun geniş kitleleri ile buluşturmak, her türlü sosyal katmanla buluşturabilmekle yükümlüyüz.” dedi.

Kültür ve sanatın toplumun her kesimine hitap edebilmesi için yeni mekanlar oluşturduklarını ve bunlara yenilerinin ekleneceğini belirten Başkan Aras, bütün bu çalışmaların Bodrum’da sanata ve sanatçıya verilen önemi gösterdiğini ifade etti.

 Bodrum Belediyesi Kültür AŞ Müdürü Zeynep Göztepe, Bodrum’da kültürel varlığın korunması ve geliştirilmesi; kültür, sosyal ve turizm işletmeciliği ile Bodrum’un tanıtımı için kaynak sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler, 4 sanatçının 40 eserinden oluşan sergideki eserleri inceleyerek eserler hakkında bilgiler aldı.

“Dört Sanatçı Dört İzlenim” sergisi, 3 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu