Kültür SanatMagazinManşet

Manuş Baba Ula’da Vatandaşlarla Buluştu

Büyükşehir 100. Yıl Konserleri Devam Ediyor

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Öğretmenler Günü ve Cumhuriyet’in 100.Yılı Halk Konseri’nde Manuş Baba’yı Ula’da vatandaşlarla buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını birçok etkinlikle kutlamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 100.Yıl Halk Konserinde ünlü sanatçı Manuş Baba’yı Ula ilçesinde vatandaşlarla buluşturdu. Ula ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konsere vatandaşlar ve özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Öğretmenler Günü ve 100.Yıl Halk konserine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de katıldı ve Manuş Baba şarkılarını hemşehrileri ile birlikte dinledi.

Başkan Gürün; “Atatürk’ün izinde yeni nesiller ikinci yüzyılda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ula ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü ve Cumhuriyet’in 100.Yılı Halk Konseri’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve başöğretmen Atatürk’ün yolunda, onun ilkeleri ışığında genç nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı ve 2.yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk ilkeleri ile yeni nesillerin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracaklarını söyledi.

Başkan Gürün; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının ilk 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlere çok güveniyoruz ve ikinci yüzyılın yaratıcıları, inşa edenleri sizler olacaksınız. Cumhuriyeti’mizin ilk yüzyılında Ata’mızın izinden giderken neleri eksik yaptık, çağdaş medeniyetler seviyesine yürürken hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebildik bunları herkesin düşünmesi ve değerlendirmesi lazım. Atatürk’ün çağdaş medeniyetler hedeflerine ulaşmak için en önemli görevlerden biri de öğretmenlerimize düşüyor. Özellikle ilkokul öğretmenlerimiz Türkiye’nin geleceği için büyük bir sorumluluğa sahip. Başöğretmenimiz Atatürk; ““Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.” demiştir. Atatürk’ün izinde, onun ilkeleri doğrultusunda, vatan sevgisiyle nesiller yetiştiren başöğretmenimiz Atatürk’ü, tüm öğretmenlerimizi ve ilkokul öğretmenim Feriha Günsan’ı saygıyla anıyor, öğretmenler gününü kutluyorum. Hiçbir konuda umutsuz olmaya hakkımız yok çünkü bizlere her konuda yol gösteren bir öndere sahibiz. Onun aydınlattığı yoldan hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sizlere çok güveniyor, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağınıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu