ManşetSpor

Çağdaş Bodrum Bursa Deplasmanına Hazır

Süper Ligde 5. Hafta Karşılaşması

 

Bodrum’dan yükselen gururu Çağdaş Bodrum Spor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 5. Hafta karşılaşmaları için Bursa Deplasmanına gidiyor.

Toplam 20 ay gibi bir sürede TB2L’den BSL’ye yükselme başarısı ile ligin en genç takımlarından olan Çağdaş Bodrum Spor Basketbol Takımı, Darüşşafaka Lassa galibiyetinin ardından, Bursa Deplasmanında Bursaspor İnfo Yatırım ile karşılaşacak.

Tofaş Spor Salonu’nda 29 Ekim Pazar günü 13.00 de gerçekleşecek olan müsabaka beİNSports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Sezon başından bugüne kadar olanı süreci değerlendiren ve Bursaspor İnfo Yatırım maçı hazırlıklarını anlatan Baş antrenör Ender Arslan şunları söyledi;

”Açıkçası zaten zorlu bir fikstürle başladığımızı, takımda hiçbir problem olmadığını, zamanı geldiğinde maç kazanabileceğimizi gayet iyi biliyorduk. Takımın teknik kadrosundan oyuncularına kadar hepimizin motivasyonu her zaman güçlüydü.  Geçtiğimiz hafta bizim için çok zor bir rakip olan Darüşşafaka maçını kazandık. İç sahada taraftarımızın da yarattığı güzel bir atmosferde güçlü rakibimizi yenmeyi başardık. Tabi bizim özgüvenimiz açısından da çok iyi oldu. Zaten dediğim gibi hem çalışmalarımızda hem bu takımın yola çıktığı andan itibaren bu galibiyetlerin baş vereceğini tahmin ediyorduk.

Ahmet Düveloğlu ‘nun takımımıza katılmasıyla daha da güçlü bir takıma sahip olduk. Geldiğinden beri takıma müthiş katkı veriyor. Ki zaten bunu bekliyorduk. Oyuncularımla ilgili bireysel yorum yapmayı çok fazla sevmiyorum. Çünkü bu bir takım oyunu. Galibiyet tamamen takım savunmasıyla, takımın hücumda topu paylaşmasıyla, Ahmet’i doğru yerlerde topla buluşturmamızla ilgili. Bütün takımın gerçekten çok ciddi emeği var. Oyuncuların birbirine uyumu, idmanlarda gösterdikleri performanstan ben zaten sezon başından beri çok memnunum.

Benim hedefim sıradaki maçı kazanmak. Ondan sonra hedef zaten kendi kendini belli eder. Biz sıradaki maça en iyi oyunumuzu oynayacak şekilde hazırlanmamız gerekiyor.  Ondan sonra maç günü maç içinde bir sürü şart var. İyi oyun, kötü oyun, form, formsuzluk, sakatlık gibi bir sürü parametre var. Önemli olan bütün hafta doğru şekilde o maça hazırlanmak, ondan sonra sıradaki maçı kazanmaya çalışmak. Benim kendi ana hedefim bu. Ondan sonra zaten galibiyetler size belli bir yol belirler.

Şu anda Amar Alibegović hala bizimle değil. Ege Arar’ın sakatlığı devam ediyor. Onun dışında bir sakatlığımız yok. Bursaspor İnfo Yatırım maçının galibiyet ile sonuçlanması için tüm takımımız hazır. Umut ediyoruz ki Cumhuriyet Bayramımızda Bodruma galibiyetle döneceğiz. Şimdiden Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum” dedi.

Geçtiğimiz sezon Çağdaş Bodrum Spor‘un şampiyon olması ve takımının bir üst lige çıkmasına büyük katkı sağlayan Fatih Cantitiz de;

“Fikstür bizim için zorlu bir başlangıç oldu ama içerideki her maç bizim için hedef maçımız. Kendi sahamızda çıktığımız her maçı kazanmak için oynayacağız. Bizim için Darüşşafaka Lassa maçı hedef maçlarımızdan biriydi. Bu hafta Bursaspor İnfo Yatırım maçı ve haftaya Büyükçekmece. Her maç hedef maçımız. Bizim için öncelik, ligde kalıcı bir takım olmak ve seneye Avrupa kupalarında oynamak.

Buradaki maçlarımız da geçen sene çok güzeldi ama Muğla’da da şu muhteşem bir seyirci var. Muğla’nın tüm ilçelerine hitap ediyor olmak, daha büyük bir taraftara sahip olmak bize avantaj sağlarken, rakip takım için de zorlayıcı bir durumdur. Tüm seyircilerimizi bütün maçlarımıza bekliyor, bizimle bu heyecanı paylaşmaları için davet ediyoruz. Bunu Anadolu Efes maçında gösterdik. Ama içeride oynadığımız tüm maçlarda rakip fark etmeksizin kazanmak için elimizden geleni yapacağız.

Saha içerisinde iyi bir ekip olduk fakat biraz şansızlık var. Sakatlarımız var. Tam kadro oynayabildiğimiz çok fazla lig maçı yok. Amar Alibegović eğer bu hafta iyileşmiş olursa bu maçta daha iyi performans göstereceğimize yürekten inanıyorum. Biz takım olarak bahanelere sığınmadan elimizden geldiğince tüm ekipçe her maçı kazanmak için çabalıyoruz.” dedi.

Ligin başından bu yana ligin en güçlü takımları ile kıyasıya mücadele veren, Muğlalı taraftarlarına heyecan yüklü maçlar izleten Çağdaş Bodrum Spor,  6. Hafta müsabakasında kendi evindeki mücadelesini Onvo Büyükçekmece Basketbol kulübü ile 04.11.2023 Cumartesi günü saat. 13.00 de Muğla Menteşe Spor Salonu’nda karşılaşacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu