GündemMagazinManşet

BODRUM’A YERLEŞEN ÜNLÜLER KERVANINA KATILDI

İstanbul’u terk eden ünlüler kervanına ünlü oyuncu Yalçın Dümer’de dahil oldu. Bodrum’a yerleşen Dümer dizi ve sinema oyuncuları hakkında “Çok oyuncu yok bayağı bir oduncu var”  diyerek açtı ağzını yumdu gözünü.

İstanbul’un kalabalığından kaçarak Bodrum’a yerleşen ünlü oyuncu Yalçın Dümer bir yandan sinema sektöründe yerini korurken bir yandan da Turgutreis spor’un yönetiminde yer alıyor. Yaklaşık 15 aydır Bodrum’da yaşayan Dümer yetenekli gördüğü geçlere de oyunculuk dersi vererek üniversiteye hazırlıyor. Kızılağaç mahallesinde bulunan yakın dostları  Sertaç Ay ve Tuğçe Kırtay açtığı Eskici Dükkanım da objektiflere takılan Dümer yeni oyunculara odun diyerek gönderme yaptı. Dümer Bodrum’a yerleştiğini Turgutreis sporun yönetim kadrosunda yer aldığını ve Oyuncu yetiştirdiğini açıkladı. Dizi oyuncuları için ise “oyuncu yok oduncu var” diyen usta oyuncu Dümer oyuncuları eleştiri bombardımanına tuttu.

15 aydır bodrum’da olduğunu ve Bodrum’a yerleştiğini ifade eden Dümer “Bodrum’da Turgutreis sporun yönetim kurulundayım. Futbolcular kazandırıyoruz. Benim kökenim sporcu ve spor yazarlığından geliyor bu tutkum. Galatasaray’ın eski bir sporcusuyum. Galatasaray’dan birkaç futbolcu getirmeye çalışıyorum. Amacımız Turgutreis’i şampiyon etmek. Birçok maçta beraber olup destekleyeceğiz kulübümüzü” şeklinde konuştu.

Yeni bir sinema filmi çektiğini ve 2’cisininde yarıda olduğunu sözlerine ekleyen usta oyuncu Dümer “Çok kızıyorlar bana, kompleksli değilim ama çok oyuncu yok, bayağı bir oduncu var. Çok oyuncu yok maalesef var içlerinde bizden daha iyileri de var ama bir elin parmaklarını geçecek kadar yok. Yıllardır ne dizi seyrederim nede yaptıkları bir şeyi izlemem. Gerçekten sanat yapmıyorlar biz bir dizinin bir bölümünü rahmetli Osman Sezan zamanında 15 günde çekebilirdik. Şimdi 1 bölümünü 5 günde çekiyorlar mümkün atı var mı iyi oyunculuk sergilemeye. Prefabrik, fabrika usulü ve herkese bunları yutturuyorlar. Çok beğeniliyor bu işler. 2 saat 15 dakika dizi olmaz. Dünya’daki dizi standardı 40 dakikadır” ifadelerini kullandı.

Usta oyuncu Dümer yeni oyuncuların kendi isimleriyle değil oynadıkları karakterin isimleri ile tanındıklarını söyleyerek “Tabi iyi oyuncular var ama iyiler çok az. Bir Nurgül Yeşilçay yok mesala, bir Nejat İşler yok. Bu saydıklarım iyi oyuncular inşallah benim öğrencilerimde iyi oyuncu olacaklar. Önce okuyup alt yapılarını oluşturacaklar. Alt yapısı olmayanları göreceksiniz ki 10 sene sonra hiç kimse hatırlamayacak. Biz halen isimlerimizle hatırlanıyoruz. Oduncu dediğim tipler dizilerde oynadıkları karakterin isimleri ile anılıyorlar. Ahmet’i oynamışsa Ahmet diyorlar, Zeynep’i oynamışsa Zeynep diyorlar. En tehlikeli şeydir bu bizim mesleğimizde. Halbuki biz bir markete gitsek benim oynadığım Murat tiplemesinden, Ahmet tiplemesinden değil Yalçın Dümer diyorlar. Ben yetiştirdiğim oyuncularıma, çocuklarıma bunu aşılıyorum. Oynadığınız karakterlerin isimleriyle değil kendi isimlerinizle anılın. Bu yüzdende çok çalışmanız gerekiyor” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu