EkonomiManşet

İki Ürüne Daha Coğrafi İşaret

Milas Tepsi Böreği ve Milas Çaykaması İmalatçıları Coğrafi İşaret Belgesi Aldı

 

T.C. Türk Patent ve Enstitüsü tarafından Milas Ticaret ve Sanayi Odası adına düzenlenmiş olan 395 tescil numaralı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile 23.11.2018 tarihinde mahreç işareti kapsamında tescillenerek 19.12.2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Milas ilçe sınırları içinde yapılan tepsi böreğinin “Milas Tepsi Böreği” , 1211 tescil numaralı Coğrafi İşaret Tescil belgesi ile 07.09.2022 tarihinde mahreç işareti kapsamında tescillenerek 27.07.2021 tarihinden itibaren  “Milas çaykaması” adıyla koruma altına alınmıştır.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer Milas Tepsi Böreği ve Milas Çaykaması imalatı yapan firmaları ziyaret ederek coğrafi işaret belgelerini teslim ettiler. İşyerlerinde üretimini yaptıkları Milas tepsi böreği, Milas çaykaması için coğrafi işaret koşullarına uygun olarak üretmiş olduklarını beyan ve taahhüt ettiler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, firmalara coğrafi işaret tesciline uygun Milas tepsi böreği ve Milas çaykaması ürettiği ve bu kıymetli ürünümüzün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladıkları için teşekkür ederek “Coğrafi işaretin önemini ve ürünlerin özel bir pazarı olduğuna dikkat çekerek daha geniş alıcı kitlesine erişebilirsiniz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu