GündemKültür SanatManşet

MİNE BURAK’TAN BİR SERGİ DAHA

Bodrum-Mine Burakİllüstratör-ressam Mine Burak, Bodrum’da hızla gelişen kentsel dönüşümün geri plana ittiği özgün kent kimliği değerlerini anlatan “Özgün Kent Kimliği ve Bodrum Evleri” konulu sergi açtı.

Bodrum’un kültürel, tarihi, mimari deformasyonuna ahşap modül enstalasyon çalışmaları ile farkındalık yaratmayı amaçlayan sanatçının sergisi Avenue Bodrum AVM’de sanatseverler ile buluştu.

Önceki akşam açılışı yapılan sergiye Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ak Parti Bodrum Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan ve çok sayıda davetli katıldı. Kurdelanın kesilmesiyle başlayan açılış töreni kokteyl ile devam etti. Açılışa katılan davetliler eserleri beğeni ile inceledi.

Mine Burak eserlerinde, Bodrum’un yerel mimarisini yansıtan tarihi evlerinin yer aldığı 3 boyutlu ahşap modül tasarımları, kule rezidansları hatırlatan iri cüsseleri ile Bodrum’un derin mavi sularında kaybolmaya yüz tutmuş beyaz tarihi evlerini vurguluyor.

Kent Haber’e açıklamada bulunan Burak, bilgin baykuş adını verdiği yeni seri eserleri hakkında şunları söyledi:
“Özgün kent kimliğimizi ile ilgili Bodrum’da artık kaçınılmaz bir durum var. Kasaba değiliz biz kente dönüştük ve bu kenti kurarkende onun özgünlüğünü korumamız lazım. O nedenle, Bodrum’a uygun bir imaj vermek için düşünen bir takım bilgelerimiz var. Baykuşta bir Bodrum baykuşu ve Bodrum bilgesi. Bu bilge baykuş Bodrum’un özgün kent kimliğinin korunmasında bize bilgilendirmelerde bulunacak. Onun gece karanlığında bize aydınlık yollar çizmesini bekliyoruz” dedi.

Mine Burak imzalı Özgün Kent Kimliği ve Bodrum Evleri sergisi 13 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu