AsayişGündemManşet

16 KAÇAK VE 1 ORGANİZATÖR YAKALANDI

bodrum-göçmen-Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığınca göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması maksadıyla yürütülen çalışmalar Bodrum’da aralıksız devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, karakol, keşif ve gözetleme görevini icra eden Sahil Güvenlik unsurları tarafından önceki gün sabaha karşı Alihoca Burnu açıklarında kapasitesinin üzerinde çok sayıda yolcu bulunduran şüpheli bir fiber sürat teknesi tespit edildi.

Bölgede görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından tekne kontrol edilmek üzere önleme manevralarıyla emniyetli bir şekilde durduruldu. Yapılan kontrollerde; 5,2 metrelik “Ş.URAL” isimli tekne içerisinde 17 kişi olduğu tespit edildi. Teknede bulunan 15’i Suriye 1’i Rusya vatandaşı toplam 16 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik botuna transfer edilerek kurtarılırken organizatör olduğu değerlendirilen Ukrayna vatandaşı bir şahıs ise gözaltına alındı.

Kurtarılan düzensiz göçmenler ile organizatör şüphelisi şahıs hakkında yasal işlemelerin yapılması maksadıyla Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilirken olayda kullanılan sürat teknesi Bodrum Sahil Güvenlik İskelesine çekildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu