ÇevreGündemManşet

YAĞMUR FENA GELDİ

Bodrum sağanak yağmurGök gürültülü sağanak yağış sonrası oluşan su taşkınları az daha can alıyordu.

Önceki gece saatlerinde etkili olmaya başlayan Lodosun ardından başlayan sağanak yağmurda Gündoğanspor Kulübü sporcularını taşıyan minibüs su birikintisinde kalarak yan yattı.

Akşam saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağmurda Gündoğan Mahallesi Kızılburun Mevkiindeki ana yolda oluşan su birikintisi az daha can alıyordu. Gündoğan istikametine giderken yolda oluşan ve yaklaşık 1 metreyi bulan su birikintisinde kalarak yan yatan minibüsün içinde bulunan sporcular çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Minibüsün yanı sıra iki otomobil daha aynı noktada kaldı.

Bölgeye ulaşan Jandarma Trafik ekibi trafik güvenliğini sağladıktan sonra bölgeye iş makinesi çekici sevk edilmesini sağladı. Yaklaşık bir saatlik bir çalışmanın ardından araçlar mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.

Bodrum Merkezinde ise yağmur suları Kumbahçe Mahallesi Dere Sokak’ta taşkına gelen oldu. Atatürk Caddesinin trafiğe kapandığı taşkında bazı işyerleri zarar gördü.

Bitez Atatürk Caddesinde seyir halinde olan ve içinde anne ve 12 yaşındaki kızının bulunduğu otomobilde bir anda su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kaldılar. Bölgeye ulaşan İtfaiye, AKUT ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri önce araç içindeki anne kızı daha sonrada suda kalan otomobili kurtardılar.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre Bodrum’da metrekareye iki saatte 28 kg yağış düştü.Sağanak yağmurun sabah saatlerine kadar yer yer etkili olması bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu