AsayişGündemManşet

ÇOLUK ÇOCUK 55 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Bodrum-Göçmen KaçakçılığıBodrum’dan yasa dışı yollarla fırtınalı havada Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adasına geçmeye çalışan 55 kişi ölümden döndü. Aralarında 8 aylık hamile kadın ve çocukların bulunduğu kaçaklar dalgaların arasından kıyıya ulaşmayı başardı.

Otakent Koyunda Çelebi Adası açıklarında devriye görevi yapan TCSG 101 Nolu Sahil Güvenlik Botu Yahşi Sahiline vuran şişme bot ve çok sayıda kaçak göçmen olduğunu fark etti. Durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildiren ekipler bir taraftan da denizde insan aradı.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve sağlık ekibi kaçakların yardımına koştu. Kabakum Plajından denize açıldıkları tespit edilen kaçaklar dalgalı denizde bir süre ilerledikten sonra şişme botun motorunu denize düşürdü.  Motorsuz kalan bot dalgalarla birlikte denizde sürüklenmeye başladı. Şans eseri Yahşi kıyısına kadar sürüklenen kaçaklar sahile ulaştı.

Sahildeki vatandaşların ve polislerin yardımıyla karaya alınan kaçaklar korku dolu dakikalar yaşadılar. O anlara şahitlik eden Mustafa Cantelli şunları söyledi:

“Baya bir sesler vardı, bot batma tehlikesindeydi tam böyle sınırdaydı suyun girme seviyesi. Benzin kokusu falan aldık ilk başta. Baya bir batma tehlikesi yaşadılar. Sahil Güvenlik suya düşen falan var mı diye arama yaptı bölgede. Motorları suya düşmüş benzin kokusu falan vardı” dedi.

Olay yerine ulaşan Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekibi göçmenlere kıyafet yardımında bulundu.

Aralarında 8 aylık Suriyeli hamile kadın ve çocuklarında bulunduğu 55 kaçak 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirildi. Ufak tefek yaralanmaların dışında genel olarak sağlık durumları iyi olan Suriye, Pakistan ve Myanmar uyruklu kaçaklar polis ekiplerince işlemleri yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu