AsayişGündemManşet

BODRUM’DA 3 CUMHURİYET SAVCISI TUTUKLANDI

Bodrum AdliyesiBodrum Adliyesinde görev yapan 1 Hakim ve 4 Cumhuriyet Savcısı açığa alınmalarının ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman’ın koordinesinde yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan hakim ve savcıların evlerinde ve araçlarında aramalar yapıldıktan sonra ifade işlemleri başlatıldı. Adı geçen hakim ve savcılar işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Cumhuriyet Savcıları Levent Kaya, Mustafa Demircan ve Şerif Gediz’in tutuklanmasına diğer savcı ve hakim hakkında adli kontrol kararı verdi.

Konuya ilişkin Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18.07.2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi askerlerin Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı, ‘Anayasayı İhlal’, ‘Cumhurbaşkanına Suikast’, ‘Yasama Organına Karşı Suç’, ‘Hükümete Karşı Suç’, ‘Türkiye Cumhuriyet Hükumetine Karşı Silahlı İsyan’ ve ‘Silahlı Örgüt’ suçlarını işledikleri sabit olup;

Darbeye teşebbüs teşkil eden bu eylemler sonrasında adli ve idari kamu organlarında görev alan bir kısım çalışan hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak isnadıyla başta tedbiren görevden uzaklaştırma biçiminde idari karar ve ayrıca adli soruşturmalar yapılmasına başlanmıştır.

Darbeye girişim soruşturmaları kapsamında, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen tahkikatta Mahkeme kararıyla, 3 Cumhuriyet Savcısının tutuklanmasına, bir Cumhuriyet Savcısı ve bir Hakim hakkında ise adli kontrol tedbirine karar verilmiştir. Yine Bodrum Adliyesi mülhakatı Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir Hakimin tutuklanmasına karar verilmiştir. “

Başsavcılığın açıklamasında yer alan dikkat çekici diğer bir ayrıntı ise şöyle:

“Muğla Valiliğine yazılan yazı ile bağlı kurumlarda, söz konusu suç örgütünün faaliyetlerine iştirak eden, destek veren, öven ya da bu sonucu dolaylı da olsa kendiliğinden doğrucu hareketler içerisine giren personelin paylaşımlarıyla, kurum içerisindeki söz ve davranışlarının hassasiyetle değerlendirilip delil kaybına mahal vermeden,

Bodrum ve Milas ilçelerinde görev yapanlardan suç teşkil eden eylemi tespit edilenlerin adli kolluk birimi çalışmasıyla beraber Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu biçiminde eylemlerinin ihbar edilmesi talep konusu yapılmıştır.”

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu