GündemManşetSporTurizm

BODRUM CUP’TA BİR İLK YAŞANDI

Bodrum’da düzenlenen 31.’si düzenlenen The Bodrum Cup Yelken Yarışları ödül töreni ile sona erdi. Organizasyonda ilk defa tırhandil tipi bir tekne şampiyonluğu göğüsledi.

Bu yıl 22-27 Ekim tarihleri arasında 31.’si gerçekleştirilen organizasyona katılan yerli ve yabancı yarışmacılar 5 etapta kıyasıya mücadele ettiler.

Rekor bir katılımla farklı kategorilerdeki teknelerin yarışlarıyla gerçekleşen The Bodrum Cup Yalıkavak Marinada düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Genel klasmanda da “Hızır 1” isimli tırhandil tipi teknenin ekibi birinciliği, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Dragon Fly” teknesinin ekibi ikinciliği ve “Beluga 1” isimli teknenin ekibi de üçüncülüğü elde etti.

Şampiyon takıma kupa yerine İlhan Koman’ın tasarımı olan “Sonsuz Sütu” isimli eseri verildi.

5 ay önce yaptığı ve bu yarışlardan birkaç gün önce denize indirdiği turhandil tekne ile şampiyon olan tırhandil ustası organizasyonda bir ilki yaşadı.

Şampiyon Tekneyi yapan sahibi olan Mustafa Özkeskin, “5 aylık bir emeğimizin sonucu bu tekne. Bizi en çok sevindiren tarafı, bu Bodrum cup’ta birçok uluslararası imalat tekneler var, Avrupa’da yapılan Amerika’da yapılan tekneler yarıştı. Bu tekneler arasında, bu Anadolu topraklarında, Bodrum’da yapılan, 2-3 bin yıllık geleneksel bir yapı ile yapılan bir teknenin en ön sırada gelmesi ve yarışı kazanması bizim için her şeyden kıymetliydi.” dedi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ise gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok büyük bir organizasyon oldu. 31 yılın rekor katılımı oldu, bu bizim için çok önemli. Dünyanın en büyük sevgi çemberini yaptık bu sene ve İlhan Koman’ın tasarladığı ödülümüzü sahibine teslim ettik. Çok mutluyuz, çok gururluyuz birçok yabancı basın mensubu, yabancı katılımcı burada bizimle beraber heyecanımızı paylaşıyorlar. Umarım seneye çok daha büyüklerini yapmak nasip olur.”

Yarışlara ilk defa İngiltere’den katılan bir yat firması sahibi seneye tekrar geleceğini söyledi.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından Süper star Ajda Pekkan’ın konseriyle gece sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu