GündemManşetSiyaset

ARAS: ACI OT FESTİVALİ BODRUM’U TANITACAK

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve meclis üyeleri ile birlikte Göltürkbükü Pazarı’nı ziyaret etti.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Aras pazarda olan sosyal donatı eksikliklerinin en kısa zamanda tamamlanacağı sözünü verdi. Aras yaptığı konuşmada “Pazar yerimizde esnafımız ile konuştuk dertleştik, tuvalet ve çay ocağı gibi eksiklikleri olduğunu öğrendim. İsteklerinde çok haklılar acil olarak bu sorunu çözüme kavuşturacağız” dedi.

Göltürkbükü pazarındaki yöresel üreticileri ve özellikle yörenin otlarının bulunduğu tezgahları gezen Aras 9-10 Mart tarihlerinde Ortakent Köyiçi’ nde düzenlenecek olan Acı Ot Festivali’ nin de yöresel ürünlerin ve değerlerin tanıtılmasında çok etkili bir festival olacağını belirterek “Ege’nin Bodrum’la bütünleşmiş yöresel lezzetleri, Bodrumlu ellerden size özel lezzet şöleni için bir arada olacak. Özenle seçilmiş tarifler, özenle seçilmiş doğal ürünler ve yöresel lezzetlerin yanı sıra el emeği göz nuru yöresel tasarım ve ürünler de festival kapsamında bulunacak. Üreticilerden seçilerek bir araya getirilen ürünlerin yer alacağı festival Bodrum’a renk getirecek. Yöresel değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere taşınması açısından bu festivaller çok önemli” dedi. Aras festivalde Bodrum ve çevresinin lezzetli ve şifalı yöresel otları ve bitkiler ile doğal yöresel ürünler ile yapılmış tarifler, kültürel aktiviteler ve eğlencelerin yer alacağını söyledi.

Ahmet Aras yöresel ürünleri satan köylü kadınlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu