ÇevreGündemManşet

MUSKİ, İSLAMHANELERİ MAHALLESİNİN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜ

Mazı, “MUSKİ 20 GÜNDE ÖNMELİ BİR İŞ BAŞARDI” (2)İslamhaneleri Mahalesi’nde yaşanan 3 aylık su sorunu 5 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesiyle son buldu.

Bodrum İlçesinin İslamhaneler Mahallesinde nüfus artışı ve son zamanlarda yağmur yağışlarının az olması nedeniyle yaşanan su sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu giderildi.

Bölgedeki kuyu ve depolarda yaşanan içme suyundaki yetersizlik nedeniyle kısa sürede plan proje çalışmalarına başlayan MUSKİ ekipleri, İslamhanlerinin 5 kilometrelik hattını yenileyerek sorunu giderdi. 20 gün süren çalışmaları yakından takip eden Mahalle Muhtarı Ömer Mazı, MUSKİ’nin kısa sürede büyük bir iş başardığını söyledi.

2 dönemdir muhtarlık yaptığını belirten İslamhaneleri Mahalle Muhtarı Ömer Mazı şunları söyledi:

“Bu zamana kadar su sıkıntısı yaşamadık. Bu sene yağışların olmamasından dolayı mahallemizde su sıkıntısı yaşadık. Su sorunumuz Haziranın ortalarında başladı ve yaz aylarının çoğunluğunda tam anlamıyla susuzduk.  O süreçte de tankerlerle depolarımıza ve evlere su taşıyarak su sorunumuzu çözüyorduk.”

Mahallede demirci olarak 20 yıldır esnaflık yapan Haydar Bayram ise, sıcak ortamda çalıştıklarını ve suyun kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. 20 yıldır su sıkıntısı yaşamadıklarını son 3 ay içersin de su sorunu yaşadıklarını belirten Bayram ise “ Bu yıl yağmur Bodrum’a nerdeyse hiç yağmadı. Yaz mevsimi de aşırı sıcak geçti. Yağışların olmaması ve sıcakların artması nedeniyle kuyularda su kalmamış, tankerler devamlı bizim depoları dolduruyordu. Sıcak ortamda iş yaptığımız için su ihtiyacımız oluyor. Çalışmalarımız sonrasında duş alamıyor, elimizi yıkayamıyorduk. Bunun üzerine MUSKİ’ye başvurduk. Başvurumuzun ardından 1 ay içersin de sorun çözüldü” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu