GündemKültür SanatManşet

TÜRKÜLERLE “YAZA MERHABA” DEDİLER…

Turgutreis Türk Halk Müziği Korosu, “Yaza Merhaba Konseri” verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan Turgutreis Türk Halk Müziği Korosu, Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde “Yaza Merhaba Konseri” verdi. Sedat Hazar’ın hazırlayıp yönettiği konsere, Bodrumlu müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Konserde Kent Haber’e bir açıklama yapan Sedat Hazar, topluluklarının 2 yıl önce kurulduğunu ifade ederek şöyle dedi:

“Geçen yıl Ekim ayında bir konser vermiştik. Bu yıl yaza merhaba demek için Mayıs ayına denk getirdik. Bizim koroları çekirdek koro olarak oluşturmak kolay bir iş değildi. İnsanların ancak toparlayabildik. Son 6 içinde de son şekliyle bu hale getirebildik. Şu anda koroda 30’un üzerinde kişi var. Bugün yurdun çeşitli yörelerinden bir mozaik oluşturduk. Bu mozaik içerisinde elimizden geldiğince o yörenin bütün özelliklerini kaidesini bozmadan güzel bir şekilde hazırladık.”

Turgutreis Türk Halk Müziği Korosu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Yücegönül de “6 aydan beri elimizden geldiğince çalıştık. Gerek Bodrum yöresi, Ege yöresine ait gerekse de ülkemizin bütün coğrafyasına mahsus olan Türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu doğrultuda da yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

2 bölümden oluşan konserde koro, “Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma”, “Altın Hızma Mülayim”, “Iğdır’ın Al Alması”, “Fidayda”, “Gökte Yıldız Aymisun”, “Nemrudun Kızı” gibi Türküleri seslendirdi. Türkülere salondaki müzikseverler de eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu