ManşetSpor

Kış Trofesi Devam Ediyor

Kazananlar Belli Oldu

 

Bodrum Açıkdeniz Yelken Spor Kulübü (Bayk) tarafından organize edilen Schüco Bayk Kış Trofesi’nin 2. Ayak yarışları tamamlanarak, ilk iki ayağın dereceye giren ekiplerine kupaları dağıtıldı.

Son yıllarda Schüco Türkiye’nin aralıksız ana sponsor olduğu Kış Trofesi, Bayk’ın kuruluşundan bu yana Milta Bodrum Marina desteği ile sürüyor. Bodrum Marina Yacht Club da uzun soluklu bu trofenin  sosyal organizasyonlarında ev sahipliğini yapıyor.

26 teknenin katılımıyla 6 farklı sınıfta yarışan filo, hafta sonu genel kuzey ve kuzey batı yönlü, 11-24 knot esen rüzgarlarla kurulan coğrafi parkurlarda yarışları tamamladı.

Pazar günü yarış esnasında trofenin kıdemli teknesi MAD X’in iskele vardavela telleri bağlantı yerinden ayrıldı. Çelebi adası yakınlarında orsa seyrinde ağırlıkta olan ekipten 6 kişi denize düştü. Kısa sürede denize düşen ekip üyelerini  tekneye alan MAD X’in sınıfında haftayı 1. olarak tamamlaması bu şanssızlığa rağmen büyük başarı oldu.

Marmaris, İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Ankara gibi farklı şehirlerden gelen yarışmacılar Pazar akşamı yarış bitiminde Marina Yacht Club’da yapılan açılış ve ödül töreninde buluştu.

Bayk Komodoru Şenkar ÖZTÜZÜN’ün açılış konuşmasının ardından, Schüco adına Pimeks Alüminyum Pvc ve Metal San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tümer Yavuz trofeyle ilgili düşüncelerini ifade etti, yarışçılara başarılar diledi.

Değerli sanatçı, denizci ve yelken dostu FATİH ERKOÇ’un ödül töreninde bulunması, sıcak ve samimi yaklaşımıyla kazanan yarışmacılara ödüllerini vermesi törenin sürpriziydi.

Trofenin 3. Ayak yarışları 24-25 Şubat tarihlerinde yapılacak.

1.ve 2.Ayak sonuçları için;
https://www.bayk.org/yaris_sonuclari.php

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu