GündemHayatManşet

Pandemi Tedbirlerinde Buruk Kutlama

Bodrum’da 19 Mayıs'ın 102. Yıl Dönümü Kutlandı

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İlçe Garnizon Komutanı Per.Alb. Güngör Gündoğan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Uzunlulu, ilçe siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, çeşitli oda ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Meydanı’ndaki tören, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende kısa bir açıklama yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz şunları söyledi;

19 Mayıs büyük Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğduğu mücadelenin başlangıç tarihidir. Bilindiği üzere Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ümüz 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak bu mücadeleyi başlatmıştır. Daha sonra Amasya Tamimi, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşuyla gelişen bu mücadele 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Bugün bize düşen bu büyük mücadeleyi veren ecdadımızı unutmamaktır. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükrana anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun, her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Törenin ardından Bodrum halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Ahmet Aras, “Bugün gençliğin günüdür. 19 Mayıs ile yakılan tam bağımsız Türkiye meşalesi Mustafa Kemal Atatürk’ten bize mirastır. Bu meşale ellerimizde sönmeden, bitmeden tükenmeden gelecek kuşaklara, gençlere, geleceğe ulaşmaya devam edecek. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin kurtuluş meşalesini yakanları selamlıyorum.” dedi.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Ayrıca gün boyu belediye hoparlörlerinden marşlar çalındı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu