EğitimGündemHayatKültür SanatManşet

ELİMDEKİ GÖZ SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

BSN_02Muğla Valisi Amir Çiçek’in Eşi Hülya Çiçek,   Fethiye Yunus Nadi İlkokulu’nun görme engelli öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın Gönül Elçisi Hatice Duman’ın eğitimi ile okul döneminde yaptıkları resimlerinden oluşan ”Elimdeki Göz” isimli serginin açılışına katıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapılan ”Elimdeki Göz” isimli resim sergisinin açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan’ın eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın Eşi Aysun Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın eşi Nursen Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Okul müdürü Azim Şakar, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün ile daire amirleri ve öğrencilerin yakınları katıldı.

Hülya Çiçek açılışta yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan “Gönül Elçileri” projesi kapsamında Gönül Elçimiz Emekli Resim Öğretmeni Hatice Duman’ın ve Özel Eğitim öğretmeni Fatma Şahintepe’nin özverili çalışmasının sonucunu burada görüyoruz. Engelli iki kardeşimize sahip çıkmanın güzel sonuçları ortada. Burada emeği geçen öğretmenlerimize ve okul müdürümüze, Kaymakamımız ve eşine teşekkür ederim” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da ”Gönül Elçileri projesinin verimliliğini burada görüyoruz. Sayın Valimizin eşi Hülya Çiçek Hanımefendi ve bizler çocuklarımıza sahip çıkarak onların yetişmesine gayret edince verim alınmaya başlandı. Ben bu projede destek olan emekli öğretmenimiz Hatice Duman ile sınıf öğretmenimiz Fatma Gül Şahintepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, resim sergisinin açılışını yaptı.

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu görme engelli sınıfı öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın 43 resminden oluşan Portakal Çiçeği Sanat Kolonisinin 2016 Mart ayında Türkiye çapında düzenlenen yarışmasında dereceye giren eserler de sergilendiği 3 gün açık kalacak sergide görme engelli öğrenciler Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın 10’u soyut, 35’i somut resimleri ile seramik çalışmaları yer aldı. Sergide ayrıca empati köşesi oluşturulurken görme engelli vatandaşlar için resimlerin sesli anlatımı da yer aldı. Emekli olmasına rağmen görme engelli iki çocuğa destek vermek için ”Gönül Elçileri” projesi çerçevesinde ilgilenen emekli resim öğretmeni Hatice Duman ve sınıf öğretmeni Fatma Gül Şahintepe resimler hakkında davetlileri bilgilendirdi.

Sergilenen eserlerin büyük beğeni toplaması nedeniyle Semih Karcı duygularını Braille alfabesi ile yazarak ifade etmeye çalıştı. Bu anı görenler duygusal anlar yaşadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu