GündemKültür SanatManşet

YAKMA RESİM KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI SERGİ

Bodrum-sergiBodrum Halk Eğitim Merkezi  Akşam Sanat Okulu  bünyesinde açılan yakma resim kursunun öğretmeni ve öğrencileri, Bodrum Engelli Haklarını Koruma Derneği yararına “Tut Elimi Hayat” isimli bir sergi  düzenledi.  Yakma resim kursu öğretmeni Pınar Kadıoğlu öncülüğünde 51 kursiyerin yaptığı resimlerden elde edilen gelirle engelli bir vatandaşa akülü araç alınacak.

Bugün öğle saatlerinde Bodrum Halk Eğitim Merkezi  önünde açılan sergiye katılım yoğun oldu. Açılışı Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan tarafından yapılan sergiye Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, halk eğitim merkezi çalışanları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

51 kursiyerin 51 eseriyle katıldığı sergiyi gezen  Dr. Mehmet Gödekmerdan ile Çiğdem Demiralp yakma resim yekniğiyle yapılan resimleri yakından inceledi.

Açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal şu ifadeleri kullandı:

“Sergimiz Bodrum Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz yakma resim kursumuzun öğrencileri kendi aralarında bir etkinlik düzenleyerek Bodrum Engelli Haklarını Koruma Derneği yararına bu sergiyi başlatmış bulunuyorlar. Ziyaretçilerimiz eğer bu sergiye katkıda bulunurlarsa engelli vatandaşlarımıza bir el uzatmışolacaklar, yardım etmiş olacaklar” dedi.

Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma  Derneği Başkanı Esma Ezenel ise  projenin mimarı  yakma resim kursu Pınar Kadıoğlu’na teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Desteklerini esirgemeyen müdürümüzü de tebrik ediyorum. Gerçekten çok duyarlılık gösterdiler. Sergi olağaüstü kalabalık. Bu sergiden elde edilen satışlar biz de bir engelli kardeşimize akülü  araç alacağız. Üzerini yine duyarlı vatandaşlarımızla denkleyerek bir hayata el uzatmış olacağız ve bu da çok güzel bir duygu” diye konuştu.
Sergiye yaptığı bir baykuş resmiyle katılan kursiyerlerden Nevin Ceylan “kavak tahtasını kullanarak bir baykuş yaptım. Bu resimi yapmak yaklaşık bir ayımı aldı. Hocamız herkes yaptığı resime isim koysun dedi, ben de baykuş çok çapkın baktığı için çapkın ismini koydum” şeklinde konuştu.

Bodrum Engelli Haklarını Koruma Derneği başkanı Esma Ezenel tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal ile yakma resim kursu öğretmeni Pınar Kadıoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Fiyatları 80 ila 100 lira arasından değişen resimlerden oluşan sergi üç gün açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu