GündemKültür SanatManşet

RE/MAX PASHA ART HAFİZE ELİBOLLAR ORTAÇ’I AĞIRLIYOR

image5Her ay birbirinden değerli yeni bir sanatçı ve eserleri ile Bodrumlu sanatseverleri buluşturan Re/Max Pasha Art Ağustos ayında Hafize Elibollar Ortaç’ın eserlerine ev sahipliği yapacak.

Hafize Elibollar Ortaç “Nar” Resim Sergisi 10 Ağustos Perşembe 19:00’da Re/Max Pasha ART Bodrum’da açılacak. Sergi 31 Ağustos”a kadar görülebilir.

Hafize Elibollar Ortaç sergisine ismini verdiği Narı; “Nar’ın insanlığın var olduğundan beri sağlık kaynağının olmasının yanında dini ve mitolojik yönü de vardır. Nar aslında yasaklı meyvedir henüz yerleşik bir medeniyete ulaşmamış toplumlarda totemleştirilmiş ve ilkel bir tapınma aracı olarak kullanılmıştır. Toplumların inanç, ritüel ve sözlü anlatım aracı olmuştur. Ruhun ölmezliği doğanın mükemmelliği, bolluk ve refahın anlamlarını ifade ederek ritüellerinde ve dinsel törenlerinde yerini almıştır. Doğurganlığın, bolluğun, bereketin ve refahın sembolü de olmuştur. Savaşta gücün ve yenilmezliğin sembolü, işareti olarak da kabul edilmektedir. Ayrıca evlilik bağının çözülmezliğini, güzelliği, çocuğu, yaşamı, politika ve yeniden doğuşu simgelemek için de kullanılmıştır. Estetik açıdan narın görselliği zerafeti her zaman insanda farklı duygu ve anlamlar yüklemiştir.” diye tanımlıyor.

1959 Erzurum doğumlu Hafize Elibollar Ortaç; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı 1983 mezunudur. Prof. Ateş Arcasoy’un atölyesinde, daha sonra Yıldız Porselende dekor tasarım bölümünde çalıştı. Bozöyük Seramik Meslek Lisesi‘nde Seramik öğretmenliği yaptı.  Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki sene Prof. Ercüment Tarcan’dan dekorasyon eğitimi aldı. İçmimar Ahmet Kaleli’nin yanında çalıştı. Ardından resme yöneldi. “Maltepeli Ressamlar Grubu”na katıldı. Yedi yıl resim çalıştıktan sonra İngiltere Hastings’e dil eğitimi almak için gitti. Bu arada orada resim çalışmalarına hız verdi. Hastings Güzel Sanatlar Akademisi’nde bir yıl Prof. Tony Norman ve John Gott atölyesinde misafir öğrenci olarak resim eğitimi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra  Maltepe’de kendi atölyesini kurdu. Eserlerinden bazıları yurtiçi ve yurtdışında özellikle de İngiltere, Fransa, Belçika, Yunanistan, Japonya, Çin ve Almanya’da özel kolleksiyonlarda bulunmaktadır. 3 yıl Modern Sanatlar Müzesi Derneğinde İstanbul Bölge Sorumlusu olarak çalıştı. Yurt içinde çeşitli Çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD), Modern Sanatlar Müzesi Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRND) üyesidir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu