GündemManşetTurizm

İNGİLİZLERİN “BODRUM AŞKI”

ingilizlerin Bodrum aski (2)Bodrum Belediyesi ve Tav Havalimanları Holding’in işbirliğiyle başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum’a gelen İngiliz misafirler, Bodrum’a hayran kaldılar.

 

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde denize sıfır lokasyona sahip Sun Dance Resort Otel’de konaklayan İngilizler, üç gün boyunca Bodrum’u gezdiler. Bodrum Belediyesi ve TAV Holding’in ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) de destek veriyor.

 

24 – 28 Nisan 2016 tarihleri arasında Bodrum’da bulunan İngiliz grup; antik Myndos kapısı, Gümbet’teki tarihi yel değirmenleri ve Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesini, Bodrum Deniz Müzesini, Stratonikeia Antik Kentini, Bodrum Golf Clup’ü gezme fırsatını buldular. Grup  Bodrum gezilerinde ayrıca Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de ve Big Chef Restaurant’ta yemek yedi, Bodrum Mandalin Bar’da eğlendi, Esen Yacht firmasına ait Glorious adlı özel yatla ise Bodrum’un mavi koylarını gezdi.

 

İngilizler, Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlen toplantıda da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile tanıştı. Başkan Kocadon, İngiliz misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyerek İngiltere ve Bodrum arasındaki uzun yıllardır süren turizm faaliyetlerine değindi. Bodrum’u Avrupa’da en çok tanıtan ülkenin başta İngiltere olduğunu da sözlerine ekleyerek misafirlerine, Bodrum’un tanıtım atağı kapsamında yürütülen çalışmalara sunacakları önemli katkılar için şimdiden teşekkür etti.

 

2Bookaholiday.com’u temsilen Bodrum’a gelen Aaron Sinclair, Bodrum’a ilk kez geldiğini ifade ederek, “Bodrum’a gelmek çok büyük bir tecrübe oldu bizim için. Türkiye’ye daha önce gelmiştim ama Bodrum’a hiç gelmemiştim. Bodrum’a gerçekten aşık oldum.” dedi.

 

Daha önce Bodrum’a gelmeyi hiç düşünmediğini ifade eden TrulyTravel.com’un temsilcisi Mindi Kaur, “Buradaki herkes çok harika. Buradakiler çok sevimli insanlar. Şu ana kadar Bodrum’a gelmeyi hiç düşünmemiştim ancak artık tüm fikirlerim değişti ve yeni tatil yerim artık burası. Hepiniz harikaydınız, her şey çok güzeldi” şeklinde konuştu.

 

Güvenlik ile ilgili tereddütleri olduğunu ifade eden LoveHolidays.com’dan Craig Dickson, “Şu an birçok insan buranın güvensiz olduğunu düşünüyor ve bugüne kadar buraya gelmeyi hiç düşünmüyordum ancak bu fikrim artık değişti. Herkes bizi çok güzel karşıladı ve mutlu etti. Gerçekten çok iyi insanlar. Türkiye’de yaşanan kötü olayların Bodrum’a uzak olduğunu insanlar bilmiyorlar. Kültür ve tarih açısından da Bodrum çok zengin bir yer. Buraya aşık oldum ve tekrar gelmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da çok eğlendiğini belirten TravelByInspire.com’dan Keith Leadbetter ise şöyle konuştu:

“Burada olduğumuz zaman içerisinde hep eğlendik. Daha önce Türkiye’ye geldim ama Bodrum’a gelmemiştim ve çok güzel bir yer olduğunu gördüm. Buradaki insanlar çok arkadaş canlısı. Hiç bir sorun yok.”

 

YourHolidays’ten Laura Normansell, Bodrum’a tekrar geri geleceğini ifade ederek, “Buraya mutlaka geri geleceğiz. Hatta eylül ayında ailemi de alıp geleceğim. Çok güvenli ve muhteşem bir yer.” dedi.

 

Yourholidays.com’dan Lisa Wilson da, “Türkiye bizim desteğimizi fazlasıyla hak ediyor. İnsanların bizlere karşı davranışları harikaydı. Türkiye çok güzel bir ülke, Bodrum çok güzel bir yer. Avrupa’ya tatile giden insanların kesinlikle gözlerini açıp buraya gelmelerini sağlamamız gerekiyor. Şu an burada geçirdiğim zaman içerisinde yaptıklarımı ülkemde en az 40 kişi takip ediyor. Ve bu insanlar çok etkili ve önemli kişiler. Bodrum’u çevremdeki kişilere en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

 

Bodrum’un çok özel bir yer olduğunu ifade eden YouTravel.com yetkilisi Becky Brindle ise konuşmasında, “Bodrum çok güzel bir yer, kesinlikle tekrar geri geleceğiz. Bizim için şu an en önemli şey, Bodrum’u ülkemizde insanlara satmak. İnsanlar çok sıcakkanlı. Burada kendimi çok güvende hissediyorum. Bodrum’da biz şunu gördük: bu ülke, turizmine çok önem veriyor ama örneğin bizim ülkemizden biri İspanya’ya gittiği zaman umurlarında olmuyor, turizmi umursamıyorlar, rahatlar. Ancak buradaki insanlar, turizme katkı sağlayabilmek için çok çabalıyorlar.” dedi.

Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding’in ortaklaşa çalışmaları sonucu 30 Mart – 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden davet edilen yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi ve medya yetkilileri, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları Bodrum’u ziyaret etmeye devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu