Manşet

Avukatlar Günü Açıklaması

Adliye Önünde Tören Düzenledni

 

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Bodrum Adliyesi önünde gerçekleştirilen törende Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, Adalet Komisyonu Başkanı Serhat Işık, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit ile ilçede görev yapan avukatlar katıldığı törende basın açıklamasını okuyan Özyiğit, şunları dile getirdi:

“Pandeminin gölgesinde, ülkemizde yaşanmakta olunan koşullarda bir mesajla  geçiştirmeye çalıştığımız günümüz bugünler bittiğinde, elbette, bizlere sıradan günlerimizde değerini bileceğimiz, adalet için, laik ve sosyal devlet için daha çok çalışmamız gerektiği azmini göstermemizi sağlayacaktır. Bugün ülkemizde, yargı denetiminden muaf bir iktidarın oluşmaya başladığını, savunmanın olmadığı yargı hayallerinin kurulmakta olduğunu, yargının bağımsız ve tarafsızmış gibi bile davranamadığını, vatandaşın yargıya duyduğu güvenin tarihin en dip seviyesine düştüğünü, devletin hukuktan, yargının da adaletten kopuşa sürüklendiğini, hukuksal ve yargısal süreçlerde savunmanın yok sayıldığını, avukatların ekonomik ve mesleki hiçbir sorununa, bilerek ve isteyerek, hiçbir ciddi ve kalıcı çözüm üretilmediğini görmekteyiz. Avukatların bilerek ve isteyerek ekonomik ve mesleki çöküşün eşiğine getirildiğini, mesleğimize ve Avukatlara yönelik saldırıların her geçen gün daha da yoğunlaştığını, salgının sonuçlarından en çok etkilenen mesleklerden birinin de mesleğimiz olduğunu görüyor ve yaşıyoruz.

Gelinen süreçte, günümüz şartlarına uydurulmaya çalışılan bir anayasa, Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymayan, bu kararları tanımayan bir yürütme ve onu temsil eden bir Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi kararına uymak zorunda olmadığını söyleyebilen bir Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan ve uymayan, kendi kararında ısrar hakkı olmadığı halde kendini Anayasa Mahkemesi kararına uymak zorunda görmeyen bir İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylayarak yürürlüğe koyduğu, milletin iradesiyle onaylanarak yürürlüğe giren bir uluslararası sözleşmeden, İstanbul Sözleşmesin ’den tek bir kişinin iradesiyle çıkıldığını gördük. Devamında, yürütme üzerinde etkili bir siyasetçiden, Anayasa Mahkemesini kapatalım sözlerini de duyduk.

Buradan bu meydandan hukukçular olarak sesleniyoruz. Eğer gerçekten adalette reform yapmak istiyorsanız, öncelikle, İstanbul sözleşmesi kararından dönün,hukuk devleti olmak ve öyle kalmak için yapın gerekli değişikliği, vaadettiğiniz, ancak bir türlü yapamadığınız reformları yapın. Hangi reform yapılmak isteniliyorsa, şunu kimse unutmasın, Adaletin temeli savunmadır. Savunmanın olmadığı hiçbir yerde adaletten bahsedilemez. Adaletin olmazsa olmazı Avukattır. Bunu hiçbir reform değiştiremez.

Dünyanın en zor ama en onurlu mesleği olan avukatlık mesleğini ifa eden tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutlar, daha iyi günlerde, hep beraber olabileceğimiz nice avukatlar günü kutlamayı temenni ederim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu