Manşet

SAVCILARDAN ANLAMLI ZİYARET

????????????????????????????????????

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Cumhuriyet Savcısı Gökalp Poyraz, Sağlık Vakfı Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, engelli bireylere savcı cübbesi giydirdi.

Sabah saatlerinde ilçeye bağlı Turgutreis Mahallesi’nde bulunan merkezi ziyaret eden Duman ve Poyraz, merkez hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Merkezdeki birimleri tek tek gezen Başsavcı Duman, engelli çocuklarla yakından ilgilendi.

Rehabilitasyon merkezinde görevli eğitmenlerle de görüşen Duman, yetkililere engelli çocuklara yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yaklaşık bir saat merkezi gezen ve çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Cumhuriyet Savcısı Gökalp Poyraz, yanlarında getirdikleri cübbelerini çocuklara giydirdi. Tek tek savcı cübbesi giydirilen çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocukların oldukça mutlu olduğu ziyarette Başsavcı Duman, bazı çocuklara forma sözü de verdi. Başsavcı Dr. Barış Duman, yaptığı yazılı açıklamada, hakim ve savcıların toplumdan soyut, toplumun değer ve sorunlarına uzak insanlar olamadığını, tam tersine toplumun esenliği için çalışan meslek mensupları olduğunu kaydetti.

Bodrum Adliyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ifade eden Duman, “Türkiye’de bir kaç büyük adliye dışında bulunmayan bebek bakım odasını bu ay içinde Bodrum Adliyesinde faaliyete geçirdik. Geçen hafta ise Arabuluculuk merkezini açtık” dedi.

Bugün de istatistiklere göre dünya nüfusunun yüzde 15’ini, Türkiye nüfusunun da yüzde 12’sini oluşturan engelli bireyleri ziyaret ettiklerinin altını çizen Duman, şunları kaydetti:

“Engelli çocuklarımızı ziyaret ederek onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Sevgi ve moral değerin engel tanımayacağına inanıyoruz. Engelli çocuklarımızın eğitimine katkı sunan herkesin emeğine sağlık. Bizde cübbemizi getirdik. Çocuklarımız giydi, fotoğraf çektirdi. Umarım onlar içinde güzel bir anı olarak hafızalarında yer bulur.”

Duman ayrıca, yeni yılda adliyede görevli bir çok hakim ve savcının da engelli çocuklara moral vermek amacıyla bir araya geleceklerine vurgu yaparak, “Onların ve ailelerin mutluluğu hepimizin mutluluğu” açıklamasında bulundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu