GündemManşetSpor

Privia Black Bodrum-Bodrum Etabıyla Başladı

Yılın The Bodrum Cup zamanı

 

Deniz ve yelken tutkunlarının heyecanla beklediği hafta geldi!

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 35’inci yılının ilk yarışı Privia Black Bodrum etabı için 17 Ekim Salı günü saat 11:00’de Bodrum-Bodrum rotası için start verildi.

35’inci yılını Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla birlikte kutlayan Maximiles Black The Bodrum Cup’ın ilk yarışı Türkiye İş Bankası’nın özel bankacılık müşterilerine yönelik sunduğu ayrıcalıklı kart programından adını alan Privia Black Bodrum-Bodrum etabıyla başladı.

Dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren festivalde Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve protokol üyeleri 09:30’da tekne ile çıkarak açılış seremonisini gerçekleştirdi ve yarış kanalından tüm denizcilere başarı dileklerinde bulundu. Ardından geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Oktay Tüfek, Emin Buldanlı, Erol Taşbaşlı, Nihan Eren ve Desiree van der Sande için denize çelenk bırakma töreni gerçekleşti.

Tören ve açılış seremonisinin ardından 17 Ekim’de saat 11.00’de yelkenliler start aldı.

Bu yıl 100’den fazla teknenin katıldığı yarışlar, Bodrum’dan Çökertme ve Kissebükü’ne uzanacak, ardından yine Bodrum’da tamamlanacak. Büyük bir coşkuya sahne olacak yarışların kazananlarına kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan Candan Erçetin konseri öncesi teslim edilecek.

Festival kapsamında 17-21 Ekim tarihleri arasında Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulan Maximiles Black Yarış Merkezi ile katılımcılara ve misafirlere Bodrum’u ve şampiyonayı yakından keşfetme, özel etkinliklere ortak bir alanda katılma imkanı sunuluyor.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ta 18 Ekim Çarşamba günü dümenler Metro etabı için Bodrum’dan Çökertme’ye kırılacak.

19 Ekim Perşembe günü ise yarışçılar Radisson Collection Bodrum etabını tamamlamak üzere Çökertme’den Kissebükü’ne yelken açacaklar.

20 Ekim Cuma günü Anadolu Sigorta etabı için Kissebükü’nden Bodrum’a hareket edilecek.

21 Ekim Cumartesi günü Opet – Tüpraş Bodrum – Bodrum etabıyla son bulacak.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ta isim sponsoru Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black; ana sponsorlar Opet ve Tüpraş; platin sponsorlar Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, Metro Türkiye; gold sponsorlar Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, İş Portföy, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas ve TAV Havalimanları katkılarını sunuyor. Çağdaş Bodrumspor, Bodrum FM, Arvento Mobile Systems, Ekin Ses, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Sungulets Yachting & Travel’ın da sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu