EkonomiGündemManşet

KİRALIK İŞYERLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

IMG_1493Sıkıntılı bir turizm sezonu geçiren Bodrum’da çok sayıda işyerinin önüne asılan “Kiralık” ilanları dikkat çekiyor.

Son dönemlerde ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmeler Türkiye Turizmini olumsuz yönde etkiledi. Türkiye ve Dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da bu olumsuzluktan nasibini aldı.

Beklentilerin çok çok altında geçen yaz sezonunun ardından ilçede hizmet veren çok sayıda işletmenin iflas veya zarar etmesi nedeniyle işletmesini kapatmak veya devretmek durumunda kaldı. Kimi işletme sahipleri de bir sonraki turizm sezonunundan ümdini kestiği için işletmesini açmama kararı aldı.

Yarımada’nın bir çok noktasında ise işyerlerinin önüne asılmış “Kiralık” ilanları dikkat çekiyor. Adeta sıkıntılı geçen turizm sezonunun yansıması gibi görünen “Kiralık” ilanlarına hemen hemen her köşe başında rastlamak mümkün.

Konu hakkında konuşan gayrimenkul uzmanı ve Coldwell Banker Artemis sahibi Metin Sığırtmaç şunları dile getirdi:

“Bodrum Yarımadası’nda nüfus giderek artıyor. Nüfusun artması demek talebin de giderek artması demek. 2016 yılı için istisna bir durum sözkonusu. Turizmin kötü geçmesiyle birlikte bir çok işyerinde gelecek yıl turizmin kötü geçmesi endişesiyle işyerlerini kapatma kararı aldılar. İyi analiz yapmadan, iyi fizibilite yapmadan bir çok yatırımcı Bodrum Yarımadası’na gelip, Bodrum’da işim olsun, Bodrum’da iş yapayım maksatıyla gelenler oldu. İşi profesyonel yapmadıkları için istedikleri ve bekledikleri karı elde edemediler. Bekledikleri karı elde edemeyince de işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Aslında 2016 yılında turizmin kötü geçmesi sebebiyle bu kadar çok kiralık dükkan görüyoruz. Daha önceki yıllarda da sezon sonunda kapanan bir çok işyeri oluyordu, şubat ayında tekrar kiraya veriliyordu. Hep birlikte bakıp göreceğiz, bu çok sayıdaki kiralık işyeri sezon başında açılacak mı?”

Gelecek için umutlarını yitirmediklerinin altını çizen Sığırtmaç sözlerine şöyle devam etti:

“Ben iyi olacağını düşünüyorum. Nüfus artışı bir çok ticari işletmenin varlığının olamsı gerektiğini ortaya koyacak. Dolayısıyla Bodrum Yarımadası’nd önümüzdeki yıllarda işlerin iyi gideceğini düşünüyorum. Ülkemizde de işlerin iyi gideceğini, bu sıkıntıların geçici olduğunu düşünüyorum. ”

Dükkanların boş olmasının en büyük sebeplerinden birinin de kira fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklandığını sözlerine ekleyen Metin Sığırtmaç şöyle devam etti:

“Bodrum’da bir çok işletme sahibi mal sahibine çalışıyor. Çünkü Gümbet Kavşağı’ndan Ortakent Kavşağı’na kadar olan bu güzergahta mal sahipleri çok yüksek kira bedelleri istiyordu, bir çok firmada gelip buraları kiralıyordu. Bunun sonucunda karlılık oranları düştü, istedikleri karları elde edemediler ve kapatmak durumunda kaldılar. Belki de daha uygun fiyatlı yerlere taşındılar. Eskiden metrekaresi 50 – 60 Avro bedellere kiralanan işyerleri 20 – 30 Avro’lara kadar düştü. Dolayısıyla kira fiyatlarının ineceğini düşünüyorum. Hiç bir mülk sahibi de yıllarca mülklerinin boş kalmasını istemeyecektir.Kiralar düştüğü zaman da ana cadde üzerindeki bir çok işyeri de geri açılacaktır diye düşünüyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu